Sakık: Açılımın ruhuna uygun şeyler yapın   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-12-2010 (17:38)   Son Mesaj: 10-12-2010 (17:38)    Cevap: 0    Gösterim: 714  

    10-12-2010

    Sakık: Açılımın ruhuna uygun şeyler yapın

    Sakık: Açılımın ruhuna uygun şeyler yapın


    TBMM Genel Kurulunda konuşan BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, ''Gerçekten demokratik açılım diyorsanız, demokratik açılımın ruhuna uygun şeyler yapın'' dedi.

    TBMM Genel Kurulunda, Danışma Kurulu önerisi üzerinde söz alan BDP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal, bugün sınır ötesi operasyon için izin alınacağını belirterek, daha önce iki kez bu tezkerenin getirildiğini ve buna karşı çıktıklarını anımsattı.
    Demokratik, barışçıl, insan haklarına dayalı, demokrasiye bağlı, farklı olanların bir arada yaşamasını esas alan bir yaklaşımın, sorunların kalıcı çözüme ulaştırılmasında önemli olacağına işaret eden Birdal, ''Bu tezkere barış ister gibi görünüp savaş konusunda ısrarcılığı gündeme getiriyor'' dedi.

    Şiddet, çatışma hali inadının ''Kürt sorununu çözümsüzlüğe götürdüğünü'' ifade eden Birdal, tezkereye izin verilmemesini istedi.

    BDP'li Sakık da tezkere oylamasının neden gizli yapıldığını sorarak, ''Başbakan ABD'de, Suriye'de, Almanya'da konuşuyor ama bu konuyu Türk ve Kürt halkıyla konuşmuyor'' dedi.

    Oturumun kapalı yapılmasını eleştirerek, ''Gizli saklı bir şey yok. Bunu halkımız bilmelidir'' diyen Sakık, şunları kaydetti:

    ''Dış güçlerle oturup konuşmak hatta dış güçlerle cephe savaşı açmak bu sorunu çözmediyse, bizim oturup artık politikalarımızı yeniden gözden geçirmemiz gerekir. Çözümün silahla ve şiddetle olmadığını hayat hepimize gösterdi. Silahın ve şiddetin dışında bir çözümünüz varsa hep birlikte konuşalım. Gerçekten demokratik açılım diyorsanız demokratik açılımın ruhuna uygun şeyler yapın.

    PKK'nın 31 Ekimde bitecek eylemsizlik kararını bugün Parlamento yeniden ters yüz edebilir. Eğer bu savaş tezkeresine 'hayır' denilirse onlar da kendilerini yeniden dizayn ederler.''

    Konuşmaların ardından AK Parti, CHP, MHP ve BDP Grup Başkanvekillerinin imzasını taşıyan Danışma Kurulu önerisi kabul edildi.

    Buna göre, Kamu Hastane Birlikleri Pilot Uygulaması Hakkında Kanun Tasarısı, Türkiye ile Şili Arasında Serbest Ticaret Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı ile Türkiye ile Ürdün Haşimi Krallığı Arasında Serbest Ticaret Alanı Tesis Eden Ortaklık Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı gündemin ön sıralarına alındı.

    TBMM Genel Kurulunda, yarın, baro başkanlarının avukatlar arasından gösterdiği üç aday arasından Anayasa Mahkemesi için bir üye seçilecek.




    Sakık: Açılımın ruhuna uygun şeyler yapın Yorumları