Saadet Partisi'nden istifalar sürüyor   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-12-2010 (17:37)   Son Mesaj: 10-12-2010 (17:37)    Cevap: 0    Gösterim: 559  

    10-12-2010

    Saadet Partisi'nden istifalar sürüyor

    Saadet Partisi'nden istifalar sürüyor


    Saadet Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Atıf Özbey, Kars İl Yönetimi ile partiden istifasını açıkladı. Saadet Partisi Van İl Başkanı Rasim Aslan, bazı ilçe teşkilatı ve belediye başkanlarıyla partiden istifa etti.

    Atıf Özbey, Kars il binasında düzenlediği basın toplantısında, eski Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'un 1 Ekimde istifasını açıkladığını anımsatarak, ''Saadet Partisi'nden Numan Kurtulmuş istifa ettiyse bizim içinde bu partide kalmanın hiçbir anlam ve kıymeti yoktur'' diye konuştu.
    Kars il, ilçe ve belde yönetimleriyle birlikte partilerinden istifa ettiklerini söyleyen Özbey, şunları kaydetti:

    ''Bu vesile ile ben Saadet Partisi'nden Karslı hemşehriniz olarak, Kars il sorumlusu Milletvekili adayı olarak, şu anda Saadet Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Atıf Özbey olarak, İl Başkanımız Fahrettin Bulut, eski İl Başkanımız Mikail Demir, eski il başkanlarımızdan, Refah Partisi'nin de kurucu il başkanlığını yapmış olan Durmuş Karaman, Akyaka, Arpaçay, Digor, Kağızman, Sarıkamış, Selim, Susuz ilçe başkanları, Arpaçay Koçköy Beldesi, Digor Dağpınar Beldesi başkanlarımız, bütün İl Encümen adaylarımız, bütün Belediye Meclis Üyesi adayı arkadaşlarımız, bütün yönetim kurulu üyeleri, partiye kayıtlı bütün üyeler dilekçelerimizle birlikte Saadet Partisi'nden istifa ediyoruz. Allah hayırlı ve uğurlu etsin.''

    Özbey, ''Sevinerek istifa etmediklerini'' ifade ederek, ''Kimimiz 40 yıl, kimimiz 20 yıl bu partide dirsek çürüttük, çocuklarımızın mamalarını kestik bu partiye harcadık, altımızdaki arabaları bu partiye harcadık. Saadet Partisi'ne bir üye yapalım diye köy köy dolaştık. Ama bugün o üyeler mecbur kaldık, sinemize çektik ve istifa ediyoruz.''

    Özbey, Numan Kurtulmuş'un kuracağı yeni partide görev almak istediklerini sözlerine ekledi.

    Bu arada Saadet Partisi Konya Çeltik İlçe Başkanı İlyas Yumuşak ve 8 yönetim kurulu üyesi de istifa ettiklerini açıkladı.

    VAN'DA SAADET PARTİSİ İL BAŞKANI RASİM ASLAN İLE BAZI İLÇE VE BELEDİYE BAŞKANLARININ PARTİDEN İSTİFA ETTİĞİ BİLDİRİLDİ

    Saadet Partisi (SP) Van İl Başkanı Rasim Aslan, 11 Temmuz'daki kongreyle başlayan ve sonrasında da devam eden olaylardan dolayı bazı ilçe teşkilatı ve belediye başkanlarıyla partiden istifa ederek Numan Kurtulmuş'a destek vereceklerini açıkladı.

    Aslan, bir otelin salonunda düzenlenen basın toplantısında, Saadet Partisi'nin 11 Temmuz'daki kongresiyle başlayan ve sonrasında da devam eden olaylardan dolayı uzun zamandır arkadaşlarıyla görüşme ve istişare içerisinde olduklarını söyledi.

    Partilerinin artık derleme ve toparlama partisi olmaktan çıktığını, ahlak ve maneviyat söylemiyle yola çıkmasına rağmen ahlaki ve manevi değerlerle bağdaşmayan hareketlerin meydan bulduğunu ifade eden Aslan, şöyle devam etti:

    ''Kavgalı ve güvensizlik bir birliktelik yerine, zor bir karar da olsa dostça bir ayrılığın daha doğru olduğu inancındayız. Bu doğrultuda İl Müfettişimiz Fikri İnan, merkez ile Gürpınar, Gevaş, Edremit, Erciş, Muradiye, Çaldıran, Bahçesaray, Başkale ve Özalp ilçe başkanlarımız, bazı belde başkanlarımız, Gürpınar, Akdamar, Ünseli ve Kocapınar belediye başkanlarımızla Saadet Partisi'ndeki üyelik ve mevcut görevlerimizden istifa ederek, Numan Kurtulmuş'a destek vereceğiz.''




    Saadet Partisi'nden istifalar sürüyor Yorumları