Fare ısırığı değil toka kesiği çıktı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-12-2010 (17:08)   Son Mesaj: 10-12-2010 (17:08)    Cevap: 0    Gösterim: 535  

    10-12-2010

    Fare ısırığı değil toka kesiği çıktı

    Fare ısırığı değil toka kesiği çıktı


    Bir sempozyum için Manisa'da bulunan Azerbaycan uyruklu bir kadın doktora öğrencisinin, Manisa Öğretmenevinde fare tarafından ısırıldığı iddiaları gerçek dışı çıktı. Yaranın başındaki toka nedeniyle oluştuğu anlaşıldı.

    Manisa İl Milli Eğitim Müdür Vekili Aziz Ersoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Uluslararası Mevlana ve Tasavvuf Geleneği Sempozyumu''nu dinleyici olarak takip etmek üzere Manisa'ya gelen Azerbaycan Milli Bilim Akademisi Yazmalar Enstitüsü doktora öğrencisi Ruhengiz Mehmedova'nın, ''konakladığı Manisa Öğretmenevinde uyuduğu sırada dudağının fare tarafından ısırıldığı'' iddialarına ilişkin araştırmanın sonuçlandığını belirtti.
    Ersoy, ilgili İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı tarafından yapılan araştırmada, söz konusu iddiaya yer verilen haberlerde, ''olayın ardından Manisa'dan apar topar ayrıldığı'' bilgisine yer verilen Ruhengiz Mehmedova'nın halen öğretmenevinde konaklamaya devam ettiğini ve 15 Ekim'e kadar da burada kalacağının belirlendiğini kaydetti.

    Ersoy, Mehmedova'nın iddialara ilişkin kendilerine verdiği ifadeler doğrultusunda, söz konusu haberlerde yer alan iddiaların tümüyle gerçek dışı olduğunun saptandığını bildirdi.

    İddialara konu olayın Mehmedova'nın sadece başında tokayla uyuması ve tokasının bir süre sonra saçından çıkarak metal bölümünün dudağını kesmesinden ibaret olduğunu belirten Ersoy, konuyla ilgili şu bilgileri aktardı:

    ''Bayan Mehmetova, bize, 'O akşam başının çok ağrıdığını ve başındaki tokasını çıkarmayı unutarak yattığını, yorganı başına çekerek uyuma alışkanlığı olduğu için de uyku sırasında bir süre sonra tokasının başından çıkarak dudağını kestiğini, ancak kendisinin bu sırada uyku sersemiyle ilk uyandığında yere düşen tokasını hareketli bir cisim olarak algılayıp korkarak arkadaşlarının yanına gittiğini' anlattı.

    Bayan Mehmetova ve arkadaşları daha sonra odaya gittiklerinde durumu anlamışlar. Dudağındaki kesik nedeniyle hastaneye gittiklerinde de kendisine ihtiyaten tetanos aşısı yapılmış. Kendisi bize konuyla ilgili hiçbir gazeteciyle görüşmediğini ve iddiaların kaynağının kendisi olmadığını beyan etti.''

    Ersoy, kendileriyle görüşmelerinde Ruhengiz Mehmedova'nın, Manisa Öğretmenevinden memnuniyetini dile getirerek, bundan sonraki gelişlerinde de burada konaklamayı tercih edeceğini söylediğini de belirtti.

    -''ARINÇ İLE İLİŞKİLENDİRİLMESİ ÜZDÜ''-

    Söz konusu iddiaya yer verilen haberlerde, ''Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın da Manisa'ya gelişlerinde burada kalıyor olduğu'' bilgisine yer verilerek olayla ilişki kurulmaya çalışılmasına da dikkati çeken Ersoy, ''Tamamen asılsız olduğu anlaşılan haberin, Sayın Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Arınç'a dayandırılarak yapılması bizleri üzmüştür'' dedi.




    Fare ısırığı değil toka kesiği çıktı Yorumları