Samsun ilk hacı kafilesini uğurladı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-12-2010 (16:54)   Son Mesaj: 10-12-2010 (16:54)    Cevap: 0    Gösterim: 547  

    10-12-2010

    Samsun ilk hacı kafilesini uğurladı

    Samsun ilk hacı kafilesini uğurladı


    Samsun'dan Diyanet İşleri Başkanlığı'nın organizasyonuyla hac ibadetini yerine getirmek için kutsal topraklara giden hacı adayları için tören düzenlendi.

    Samsun Çarşamba Havaalanı'nda düzenlenen törende konuşan Vali Yardımcısı Mehmet Hulusi Kaya, kutsal topraklara uğurlamaya hazırlandıkları hacı adayları kadar kendilerinin de mutlu olduğunu söyledi.
    Hacı adaylarının çok önemli bir görevin ifası için yola çıktıklarını ve bu yolculukta üstlenecekleri görevleri kazasız belasız yerine getirmelerini arzu ettiklerini ifade eden Kaya, ''Dinimizin emrettiği şekilde kutsal topraklarda hac görevini gerçekleştirecek hacı adaylarımızı uğurlamanın sevincini yaşıyorum. Hac görevini yerine getirmek için yola çıkan hacı adaylarımızın görevlerini en iyi şekilde tamamlayıp eksiksiz bir şekilde yeniden yurda dönmelerini diliyorum. Söyleyeceğim tek şey Türk hacı adaylarına yakışan davranışlar içinde görevinizi yerine getireceğiniz inancındayım. Arkanızda bıraktığınız yakınlarınız ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının duaları da sizlerle. Sizlerde bize dua edin. Yolunuz açık olsun'' dedi.

    Kaya, hacı adaylarının gittikleri yerlerde yaşanabilecek yoğunlukta herkesin hakkına saygı göstermesini, sıcak hava nedeniyle sokakta fazla dolaşmamalarını, tavaf yapan hacı adaylarının gündüz sıcağı yerine akşam serinliğini tercih etmelerini de tavsiye etti.

    Kaya, ''Dünyanın her yerinden katılan hacı adaylarının yaptığı dualar kesinlikle ret olunmaz. Samimiyet ve inanç içinde yaratana yalvaralım. Orada kazandığınız ibadet ve alışkanlıkları orada bırakıp gelmeyin. Orada kazandığınız manevi değerleri muhafaza etmeye çalışın. Allah ve resuluna bizlerin de selamını götürün'' diye konuştu.

    İl Müftü Vekili Sait Alver de uğurladıkları adayların kutsal topraklarda Türk Hacı adaylarına yakışır davranışlarda bulunmalarını istedi.

    Samsun'da uğurlanan kafileye başkanlık eden Samsun Müftü Yardımcısı Alaattin Tosun ise Samsun'dan bu yıl yaklaşık 2 bin hacı adayının kutsal topraklara gideceğini ilk 4 kafilenin bugün yola çıktığını söyledi.

    Konuşmaların ardından ilahi ve dualar okundu. Törene çok sayıda hacı yakını katıldı.




    Samsun ilk hacı kafilesini uğurladı Yorumları