İnebolu'da dalgaların savurduğu balıkçılar kurtarıldı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-12-2010 (16:58)   Son Mesaj: 10-12-2010 (16:58)    Cevap: 0    Gösterim: 395  

    10-12-2010

    İnebolu'da dalgaların savurduğu balıkçılar kurtarıldı

    İnebolu'da dalgaların savurduğu balıkçılar kurtarıldı


    Kastamonu'nun İnebolu ilçesi sahilinde dalgalara kapılan balıkçı teknesi kayalıklara savruldu. Denize düşen 2 balıkçı, çevredeki vatandaşlarca kurtarıldı.

    Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Özlüce köyünden palamut avlamak için 8,5 metre uzunluğundaki teknesiyle denize açılan Hüseyin Çubuk (43) ve Kadir Doğan (55), havanın sertleşmesi üzerine Özlüce Balıkçı Barınağına girmek istedi.
    Barınağın girişininin kumla dolması ve sığlaşması nedeniyle buraya giremeyen tekne, dalgaların etkisiyle kayalıklara savruldu. Bu sırada denize düşen Çubuk ve Doğan, çevredeki vatandaşlarca boğulmaktan kurtarıldı. Kayalıklara savrulan tekne ise, daha sonra kamyon yardımıyla barınağa çekildi.

    Bu arada, barınağın girişinde su derinliğinin yer yer 1 metrenin altına indiğini belirten balıkçılar, duruma tepki gösterdi.

    Özlüce, Yunus ve Köroğlu Köyleri Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Tufan Özkan da Özlüce Balıkçı Barınağının inşasının 2006 yılında tamamlandığını belirterek, ''Barınağımızda geçen yıl temmuz ayında 20 gün boyunca DLH tarafından tarama yapıldı. Ancak 1 yıl sonra barınak girişi yine kumla doldu. Balıkçılarımız kum nedeniyle barınağa giriş ve çıkışta büyük tehlike yaşıyor. Bu nedenle yeniden tarama yapılması gerekiyor'' dedi.

    Barınağa girmeye çalışırken dalgalara kapılan Hüseyin Çubuk ise teknesinin bazı yerlerinde ve balık ağlarında 10 bin liralık hasar oluştuğunu söyleyerek, ''Tam balık sezonunda işsiz kaldım'' diye konuştu.




    İnebolu'da dalgaların savurduğu balıkçılar kurtarıldı Yorumları