HSYK üyeliği adaylığından çekildiler   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-12-2010 (16:56)   Son Mesaj: 10-12-2010 (16:56)    Cevap: 0    Gösterim: 507  

    10-12-2010

    HSYK üyeliği adaylığından çekildiler

    HSYK üyeliği adaylığından çekildiler


    Türkiye Adalet Akademisi Kurucu Başkanı ve Yargıtay Onursal üyesi Doç. Dr. Cevdet İlhan Günay ve Muş Cumhuriyet Başsavcısı Feridun Süzer, HSYK üyeliği için yaptıkları adaylık başvurusundan çekildi.

    Muş Cumhuriyet Başsavcısı Feridun Süzer, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyeliği için yaptığı adaylık başvurusundan çekildiğini açıkladı.
    Süzer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, referandum sonrası HSYK'ya üyelik için aday olduğunu, adaylığının kabul edildiğini ve resmi gazete yayımlandığını söyledi.

    Gerekçesini açıklamak istemediği bir nedenden dolayı HSYK üyeliği için adaylıktan geri çekildiğini belirten Süzer, ''Bir lüzum üzerine adaylıktan çekiliyorum. HSYK üyeliği için adaylıktan çekildiğime dair dilekçemi HSYK'ya faks yoluyla gönderdim'' dedi.

    TÜRKİYE ADALET AKADEMİSİ KURUCU BAŞKANI DOÇ. DR. GÜNAY, HSYK ÜYELİĞİ ADAYLIĞINDAN VAZGEÇTİĞİNİ BİLDİRDİ

    Türkiye Adalet Akademisi Kurucu Başkanı ve Yargıtay Onursal üyesi Doç. Dr. Cevdet İlhan Günay, Akademi kontenjanından Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyeliği adaylığından vazgeçtiğini bildirdi.

    Günay, Türkiye Adalet Akademisi Başkanlığına yazdığı yazıda, Akademi Genel Kurulu'nda 19 Ekimde yapılacak HSYK üyeliği seçiminde aday olduğuna dair 1 Ekimde verdiği dilekçenin ardından, 5 Genel Kurul üyesinin daha sonra aday olduğunu Başkanlığın bugün kendisine tebliğ ettiği 8 Ekim tarihli yazısından öğrendiğini belirtti.

    Cevdet İlhan Günay, şunları kaydetti:

    ''1 Nisandan 6 Eylüle kadar birçok televizyon kanalı ve yazılı basın ile internet ortamında yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı bağlamında Anayasa referandumu sürecinde yaptığım açıklamaların hayata geçmesi yönünde çok adaylı bir seçimde sonuç alınmasının sıkıntılı olması aşikardır. Öte yandan, kimisi öğrencilerim olan adaylarla yarışmak durumunda kalmak zorunda bırakılmaktan da üzüntü duyuyorum.

    Fedakarlıkta bulunmanın 'kararsızlık' olarak değil, 'bir bölen olmama' yönünden değerlendirilmesi gerekir. Oluşan bu irademin yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığına katkıda bulunması dileğiyle, Akademi kontenjanından HSYK üyeliği adaylığımdan vazgeçtiğimi saygılarımla arz ederim.''




    HSYK üyeliği adaylığından çekildiler Yorumları