Gül, ülkeye 20 milyar dolar kazandırdı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-12-2010 (16:19)   Son Mesaj: 10-12-2010 (16:19)    Cevap: 0    Gösterim: 587  

    10-12-2010

    Gül, ülkeye 20 milyar dolar kazandırdı

    Gül, ülkeye 20 milyar dolar kazandırdı


    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, göreve geldiğinden bu yana 71 ayrı ülkeye, ekonomik ağırlıklı seyahat yaptı ve bu ülkelerde toplam 196 gün kaldı. Gül, temasları sonucu Türkiye'ye 20 milyar dolarlık kazanç sağladı.

    Ünal TANIK
    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül"ün ekonomi danışmanlığı görevini yürüten TMSF"nin eski Başkanı Ahmet Ertürk, Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) üyesi yayın kuruluşlarının yöneticileriyle kahvaltıda bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Gül"ün ekonomi kökenli olduğunu hatırlatan Ertürk, ekonomideki gelişmelerin Köşk tarafından yakından takip edildiğini söyledi.

    Gül"ün özellikle ekonominin toplumsal boyutuyla yakından ilgilendiğini ifade eden Ertürk şunları söyledi:

    "Sayın Cumhurbaşkanımız Meclis açılışında yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi. Verdiği mesajlar sadece hükümete yönelikmiş gibi yansıtıldı. Yapılan konuşmada ekonominin tarafları olan iş dünyası ve tüketicilere yönelik de mesajlar vardı. "

    Kendisinin ekonomi danışmanı olarak 3 ayrı görevi bulunduğunu belirten Ahmet Ertürk, bunları ekonominin izlenmesi, Köşk ile iş dünyası arasında köprü oluşturmak ve yurt dışı seyahatlarının ekonomi boyutunu organize etmek olarak açıkladı.

    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül"ün göreve geldiğinden bu yana 71 ülkeye ekonomi ağırlıklı program gerçekleştirdiğini hatırlatan Ahmet Ertürk, yapılan bu gezilerde 196 gün yurt dışında kaldığını ve bu süre zarfında çok yoğun bir görüşme trafiği gerçekleştirdiğini söyledi. Bu ülkelerin çok büyük bir bölümünün yeni pazarlar olduğunun altını çizen Ertürk, bu temaslar sayesinde 20 milyar dolarlık iş hacmi oluşturulduğunu açıkladı.

    Cumhurbaşkanı Gül"ün bir ülkeye giderken, beraberinde götüreceği işadamlarını titizlikle seçtiğini kaydeden ekonomi danışmanı Ertürk, "Ya o ülkede halen iş yapıyor olanları işlerini daha da geliştirmek için götürüyor. Ya da o ülkede yatırım yapabileceğine inandığı işadamlarını götürüyor" dedi.

    Cumhurbaşkanı Gül"ün seyahat sırasında uçakta işadamları ile yakından ilgilendiğini ve hatırlarını sorduğunu belirten Ertürk, "Cumhurbaşkanımız, "nasılsınız" derkenki sorudan amacı beklentileri ve planları neler onları öğrenmek istiyor. Tabii bir de sorunları varsa onları dinlemek" dedi.

    Cumhurbaşkanı Gül"ün ekonomideki pozitif gelişmelerden memnunluk duyduğunu dile getiren Ertürk, özellikle büyümenin sürdürülebilir olması ve mali disiplin konularına büyük önem verdiğini söyledi. Gül"ün üzerinde durduğu bir başka konunun ise geleceğin öngörülebilir olması olduğuna dikkat çekti.
    Haber 7




    Gül, ülkeye 20 milyar dolar kazandırdı Yorumları