Alman Hoons bin kişiye istihdam sağlayacak   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-12-2010 (16:19)   Son Mesaj: 10-12-2010 (16:19)    Cevap: 0    Gösterim: 481  

    10-12-2010

    Alman Hoons bin kişiye istihdam sağlayacak

    Alman Hoons bin kişiye istihdam sağlayacak


    Alman çevirme piliç markası Hoons, 3 yıllık program çerçevesinde Türkiye'de gerçekleştireceği 15 milyon avro yatırımla 50 şubeye ulaşmayı hedeflediğini bildirdi.

    Hoons'un yatırımları yaklaşık 1.000 kişiye istihdam olanağı sağlayacak.
    Şirketten yapılan açıklamada, özel sosları, kendine özgü pişirme tekniği ve zengin çeşitleriyle tanınan Alman çevirme piliç markası Hoons, Türkiye'de yatırım kararı aldığını duyurdu.

    Hoons firmasının Üst Yöneticisi (CEO) Oliver Blum, 2007'den bu yana yakından izledikleri Türkiye ekonomisi ve piyasasına duydukları güvenin sonucunda 2009 yılında yatırım kararı aldıklarını ve bu yıl ilk şubeyi İstanbul'da açarak Türkiye piyasasına gireceklerini bildirdi.

    Oliver Blum, Türkiye'nin tavukçuluk potansiyeli yüksek bir ülke olduğunu ve Türkiye ekonomisine duydukları güveni belirterek, şunları söyledi:

    ''Türkiye ekonomisi, benzer ülkelere oranla çok daha iyi bir gelişme içinde ve sürekli bir büyüme gösteriyor. Aynı zamanda yakın ülkelerle hızla gelişen bir ekonomik ilişki içinde. Bu durum, Türkiye'ye yatırım yapmamızda önemli bir rol oynadı. Bu yıl başlattığımız yatırım atağını, kesintisiz bir biçimde sürdürerek, 3 yıllık yatırım programında 50 şubeye ulaşmayı hedefliyoruz. Toplam yatırım tutarı da 15 milyon avroyu bulacaktır.''

    Blum, 50 şubeye ulaşıldığında en az bin kişiye istihdam olanağı sağlanacağını da kaydetti.

    Türkiye'nin bölgesel önemine de değinen Blum, ''Gerek Ortadoğu ülkeleri, gerekse de Asya ülkeleri Türkiye'nin ekonomik etki alanı içinde. Bu nedenle hedef ülkelere yönelik yatırım kararlarımızı Türkiye'deki operasyon merkezimiz alacak'' dedi.

    Hoons Türkiye Operasyon Müdürü Thomas Bungardt da, yaptığı açıklamada, ''Türk ortalarımız bölgesel tatlara ve bölgesel kültürel zenginliklere çok hakimler. Bölgesel yatırım stratejilerini de Türk ortaklarımızla birlikte oluşturacağız'' diye konuştu.

    Türkiye'nin bölgesinde önemli bir güç olduğunu vurgulayan Thomas Bungardt, Türkiye dışındaki bölge ülkelerine yönelik yatırımların, Türkiye'den yönetilmesinin, Türkiye'nin ihracatına da önemli katkı sağlayacağını belirtti.




    Alman Hoons bin kişiye istihdam sağlayacak Yorumları