Facebook esrara destek mi veriyor?   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-12-2010 (15:39)   Son Mesaj: 10-12-2010 (15:39)    Cevap: 0    Gösterim: 544  

    10-12-2010

    Facebook esrara destek mi veriyor?

    Facebook esrara destek mi veriyor?
    Facebook yöneticileri, şaşırtıcı kararlar almaya devam ediyor: Temiz enerji yerine, kömür santrallerini beslemeyi seçen sosyal medya kurucuları, şimdi de "esrar"a kafayı taktı.



    Dünyanın en çok tercih edilen sosyal ağı Facebook'un, tepe yönetiminde ilginç olaylar vuku buluyor. Daha önce "Temiz Enerji" yerine kömür santrallerini tercih eden (Bknz. Facebook Dünyaya Zarar Veriyor) kurucular, şimdi de, Amerika'nın Kaliforniya eyaletinde, marihuananın (ülkemizde esrar olarak tanınıyor) serbest bırakılması yönünde kampanya başlattılar.
    Teknoloji sitesi ShiftDelete.Net'in haberine göre, Facebook, doğrudan bu kampanyayı desteklemese de, esrar kullanımına destek vermek için, kuruculardan Sean Parker 100.000, Dustin Moskovitz ise 70.0000 dolar bağışta bulundu. Bilişim otoriteleri, gezegenin en çok tanınan sosyal medya ortamının yöneticilerinin, tehlikeli bir kumar oynadığı yönünde birleştiler.


    Facebook esrara destek mi veriyor?

    Dünyada, 165 milyon kişi tarafından kullanılan esrar, pek çok ülkede yasaklı madde. Fiziksel bağımlılık yapmasa da, güçlü psikolojik bağımlılık yapmasıyla dikkat çekiyor. Kullanıldıktan kısa süre içinde, kalp atış oranı yükseliyor, tansiyon düşüyor, kaslar gevşiyor ve ağızda kuruluk oluşuyor.

    Kullanıcıda aşırı mutluluk gözlenebildiği gibi, aşırı depresif hal ve halüsinasyonlar da gözlemlenebiliyor. Sigara şeklinde sarıldığı için, uzun dönemde, gırtlak kanseri riskini 6 kat oranında artırdığı, bilim adamları tarafınca da ispatlandı. 2007 yılında bir araştırma, şizofreni riskini ciddi biçimde yükselttiğini ortaya çıkardı.

    :: Facebook yöneticilerinin, kampanyaya desteği hakkında ne düşünüyorsunuz?


    SDN - http://shiftdelete.net/




    Facebook esrara destek mi veriyor? Yorumları