Anadolu basınının çalışmalarına teşvik   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-12-2010 (15:14)   Son Mesaj: 10-12-2010 (15:14)    Cevap: 0    Gösterim: 592  

    10-12-2010

    Anadolu basınının çalışmalarına teşvik

    Anadolu basınının çalışmalarına teşvik


    Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünce düzenlenen ''Anadolu Basını Özendirme Yarışması''nın kapsamı genişletildi.

    Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünce yapılan yazılı açıklamaya göre, Anadolu basınının çalışmalarını teşvik etmek, değerlendirmek ve yerel gazeteciliğin güçlenmesini sağlamak amacıyla düzenlenen ''Anadolu Basını Özendirme Yarışması''nın kapsamı genişletildi.
    Çeşitli illerde gerçekleştirilen basın bilgilendirme toplantıları, yerel medya eğitim seminerleri, basın kartı komisyonu toplantılarında gazeteciler ve basın meslek örgütlerinden gelen talepler doğrultusunda bu yıl düzenlenecek yarışmada, geçen yıllardaki dallara ek olarak dergiler ve televizyonlar için de yarışma dalı belirlendi.

    Buna göre dergiler için ''Türkçe'nin Doğru Kullanımı'', televizyonlar için de ''Belgesel'' dallarında ödül verilmesi kararlaştırıldı. Yarışma başvuruları da 20 Aralık 2010 tarihine kadar uzatıldı.

    Böylece bu yılki yarışmada verilecek ödüllerin konuları şöyle belirlendi:

    Yerel Gazeteler: Yerel haber, makale-yorum (politika-ekonomi-kültür-turizm-spor), mizanpaj, araştırma, röportaj, fotoğraf

    Dergiler: Türkçe'nin doğru kullanımı

    Televizyonlar: Belgesel

    Yarışmaya katılmak isteyen basın mensuplarının, katılacakları dalın belirtildiği başvuru yazısıyla birlikte, imzalarıyla yayımlanan 2010 yılına ait eserlerini 20 Aralık tarihine kadar Genel Müdürlüğe teslim etmeleri gerekiyor.

    Yarışmayla ilgili ayrıntılı bilgilere Genel Müdürlüğün ''www.byegm.gov.tr'' internet adresinden ulaşılabiliyor.




    Anadolu basınının çalışmalarına teşvik Yorumları