Üniversite öğrencisinin valilikten talebi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-12-2010 (14:54)   Son Mesaj: 10-12-2010 (14:54)    Cevap: 0    Gösterim: 567  

    10-12-2010

    Üniversite öğrencisinin valilikten talebi

    Üniversite öğrencisinin valilikten talebi


    Ankara Valiliğince her hafta salı günleri düzenlenen ''Halk Günü''nde Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencisi, dersi için bin 400 lira tutarındaki ''diş malzemesi''ni almak için yardım istedi.

    Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her hafta salı günleri düzenlenen Halk Günü'nde devletin hesap verebilirliği, açık olmayı ve katılımcılığı uygulamaya koyduğunu ifade ederek, bu uygulamayla vatandaş odaklı hizmet kültürü, etkin, verimli ve süratli hizmet buluşması yapıldığını söyledi.
    Ankara Valiliğince düzenlenen ve 27 kişinin katılımıyla başlayan halk günlerine katılımın 70-80 kişiye kadar çıktığını belirten Yüksel, Ankara dışındaki illerde sorunlarını çözemeyen vatandaşların da sorunlarına burada çare aradığını söyledi. Samsun, Konya, Nevşehir gibi illerde altyapı problemleriyle ilgili sorunlarını çözemeyen kişilerin Halk Günü'ne katılarak çare aradığını anlatan Yüksel, ''Şimdi 'bana ne kardeşim' diyebilirsiniz ama bu bizim doğru iş yaptığımızı gösteriyor. Önümüzdeki zamanlarda daha etkili olacağız. Belki buluşma modellerimizi yeniden gözden geçiririz. Beni ilgilendiren kısım, bize başvuran vatandaşların iş ve işlemlerinin sonuçlarının sağlanmasının keyfiyetidir. Ankara sadece hükümet faaliyetlerinden ibaret değil ki, bu şehirde insanlar da yaşıyor. Bu kentin insanlarının da sorunları var'' dedi.

    -TEK KOLU OLMAYAN KİŞİYE PROTEZ KOL TAKILACAK-

    İl Özel İdaresi toplantı salonunda Ankara Vali Yardımcısı Turan Atlamaz başkanlığında bugün yapılan ve 49 kişinin yardım için geldiği ''Halk Günü'' uygulamasında tek kolu olmayan Raşit Albayrak, kendisine 4'ü protez kol takılmasını talep ederek, SGK'nın 2'li protez kol takılması için gerekli masrafı karşıladığını ancak 4'lü protez kol takılmasını istediğini ifade etti. Bu konuda kendisine yardım elinin uzatılması talebinde bulunan Albayrak'a, Atlamaz, 2'li protez kol masrafının SGK'dan geriye kalan masrafında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca karşılanacağını söyledi.

    Yapılan yardım dolayısıyla minnettarlığını dile getiren Albayrak, protez kolun takılmasının ardından yaşamını sürdürülebileceği bir işte çalışmak istediğini kaydetti.

    Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 4. sınıfta okuyan bir öğrencinin dersleri için gereken bin 400 lira tutarındaki malzemelerini alması için yardım talep etmesi üzerine Atlamaz, öğrencinin dersi için gerekli malzemelerin alınıp kendisine teslim edileceğini belirtti.

    Maddi yardım talebinde bulunulan kişilerin kaymakamlıklara yönlendirildiği Halk Gününde, İstanbul Bakırköy'de ve Diyarbakır'da tedavi olmak isteyen kişilere de harçlık verilerek, biletlerinin alınması talimatı verildi. Bazı vatandaşların yardım talebinde bulunurken gözyaşlarına hakim olamadıkları görüldü.

    -YAPILAN 15 HALK GÜNÜNDE 1134 KİŞİ YARDIM İSTEDİ-

    Ankara Valisi Alaaddin Yüksel'in talimatıyla 6 Temmuzda başlayan ve bugüne kadar 15 kez toplanan Halk Günü'nde, yardım talebinde bulunan bin 293 kişiden 21'i görüşmeye katılmazken, 18 kişinin başvurusu yerinde bulunmadığı için reddedildi.

    Halk Gününde yardım talebinde bulunan ve ilgili kurumlara yönlendirilen 66 kişinin İl Sağlık Müdürlüğünce, 181 kişinin İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığınca, 192 kişinin Türkiye İş Kurumu Ankara il Müdürlüğünce, 15 kişinin Sosyal Güvenlik Kurumu Ankara İl Müdürlüğünce, 53 kişinin Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce, 9 kişinin İl Emniyet Müdürlüğünce, 676 kişinin İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığınca, 50 kişinin İl Milli Eğitim Müdürlüğünce, 31 kişinin de İl Mahalli İdareler Müdürlüğünce sorunları çözümlendirildi. Diğer kurumlara yönlendirilen 20 kişiden de 11'i ile ilgili işlemler yapılırken 9 kişinin işinin yapım aşamasında bulunduğu bildirildi.




    Üniversite öğrencisinin valilikten talebi Yorumları