Kılıçdaroğlu'dan emekli zammı yorumu   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-12-2010 (14:34)   Son Mesaj: 10-12-2010 (14:34)    Cevap: 0    Gösterim: 535  

    10-12-2010

    Kılıçdaroğlu'dan emekli zammı yorumu

    Kılıçdaroğlu'dan emekli zammı yorumu


    CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu HSYK'daki istifaların onurlu davranış olduğunu ve yazışmaların açıklanmasını istedi. Emekliye verilen zammın kandırmaca olduğunu belirtti ve yapılması gereken zammı açıkladı

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan, Adalet Bakanı ile Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) arasındaki yazışmaları açıklamasını isteyerek, ''Eğer yüreği, cesareti, topluma saygısı varsa, o yazışmaları kamuoyuna açıklar'' dedi.
    Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grubunda yaptığı konuşmada, Türkiye'de yargının kalbinin neden durduğu, HSYK üyelerinin neden istifa ettiğinin sorulması gerektiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, demokrasilerde en etkili karşı çıkış yöntemlerinden ve en saygın kurumlardan birinin istifa olduğunu ifade etti.

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugünkü grup konuşmasında HSYK üyelerinin istifasına yönelik, ''geç kaldılar'' şeklindeki değerlendirmesine değinen Kılıçdaroğlu, ''Bir Başbakan'a yakışıyor mu?'' diye sordu. Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

    ''Niçin zamanında istifa etmediklerini söylüyor? Hani yasama, yürütme, yargı diye güçler ayrılığı vardı? Demokrasiden nasibini almamış bir Başbakan'ın söylemidir bu. 'Elinizi kolunuzu bağlayan mı vardı' diyor. Bu da hukuk bilmemezliğin söylemidir. Sayın Başbakan bilmiyor mu bakan ve müsteşarı katılmadığında kurul karar alamıyor? Hem hukuku hem yasayı bilmeyeceksin hem de dilin uzun olacak, halkı aldatacaksın. Hukuk bilmiyorsan, yasa bilmiyorsan, konuşma. Ama ikisini de bilmeyeceksin, konuşacaksın. Bu sadece ve sadece cehaletin eseridir.

    Sayın Başbakan'a şunu söylüyoruz: HSYK ile Adalet Bakanı arasında yapılan yazışmaları açıklamasını isteriz. Bürokrasi ellerinde, Adalet Bakanı orada, devletin arşivi orada. Niçin istifa ettiklerini herhalde orada okuyabiliriz. Eğer yüreği, cesareti, topluma saygısı varsa, o yazışmaları kamuoyuna açıklar.''

    Kılıçdaroğlu şöyle devam etti

    Tutuklulardan fazla hükümlüler var. Nasıl bir hukuktur. Yargıçların savcıların telefonları dinleniyor. Dinlemeleri Başbakan konuşma malzemesi yapar.

    Başbakanın konuşmalarını dinleyenler ise kendilerini silivride bulurlar... Onlar bir şekli ile siyasi iktidara servis ediliyor. Kişinin dokunulmazlığı yok bu ülkede. Bu mudur demokrasi?

    Türkiye'de eksen kayması yargı süreci ile başlayacak. Bizim kontrol edemeyeceğimiz birilerinin güdümünde farklı yerlere çekilecektir. AKP'nin de bir yargı kolları olacak böyle olursa.

    Neden bu kanıya varıyoruz. 2 örnek. Birincisi AYM'ye üye seçeceksiniz bu kişi olsun diyorsunuz. Koşulları uymadı. ne yaptılar Denizcilik müsteşarlığında görev verip AYM'ye taşıdılar.

    Onlar kafalarındaki adayı oraya taşıyacaklar. Bir üye buluyorlar koşulları tutmuyor. Hazırladıkları Anayasa taslağının ne kadar sorunlu olduğu o zaman anlaşıldı. AKP vekilleri dahil özgeçmiş dağıtılmıyor. Gerek yok ki biri karar vermiş zaten.

    İlahi adalet 3 adaydan son 2 kişi eşit oy alınca kim seçilecek yasada yok. MHP'li Başkanvekili ayrılıyor yerine AKP'li geliyor hallediyor. Bu süreçte Cumhurbaşkanı'na görev düşüyor. Hülle ile AYM'ye üye tayini kimseye yakışmaz. Temel görev Cumhurbaşkanına üye atarken her kesimin duyarlılıklarını ele almaktadır. Adaletin kantarı bozulursa o kantar birgün onları da tartar...

    Çiftçi kardeşlerime soruyorum. Özellikle AKP'ye oy verenlere soruyorum. Besiciliği öldürdüler... Süt ve süt tozu ve tereyağ da ithal edeceğiz. Üreten alın teri döken ama karşılığını alamayana soruyorum. Oy verdiğin AKP'nin gerçek yüzünü gör. O senin alın terinin karşılığını vermez senin alın terini sömürür. Besiciye de çiftçiye de sesleniyorum. AKP'ye güvenmeyin. Şu gerçeği de herkesin bilmesi lazım Türkiye dünyanın en pahalı etini yiyor.

    Başbakan'dan istirham ediyorum. Miting meydanlarında bunu büyütsün arkasına assın AKP hükümetinin ne yaptığı görülsün.

    Biz diyoruz ki aç ve açıkta kimse kalmayacak. CHP iktidarında kimse zorda olmayacak.

    Orta vadeli plan açıklandı. Gittim toplantıda soruyorum. Borsada kazanan var mı, yok. Bizim çiftçi esnaf hiçbir şey kazanmıyor. İşsizlik cenaze gibi kaldıran yok. Şimdi Başbakana sormak isterim. Geçen ay 1 milyon dolar getiren yabancı bir ayda 56 bin para kazanıyor. Bu ülkenin hangi çiftçisi hangi esnafı 1 milyon dolara 56 bin dolar kazanıyor. Bu ekonomi politikası kime hizmet ediyor. 70 milyon insan kime çalışıp kime katma değer yaratıyor. Bu soruların yanıtını bulursak Türkiye değişecektir.

    Emekli sandığı bağkur SSK toplandı. Başbakan zam açıklaması yaptı. Söylem ile verilen rakamlar arasında fark var. Yapılan zam yetersiz. Bunu açıklarken diyor ki en çok anamuhalefet emekliyi kandırdı diyor. Yanlış biliyor. Biz emekliye doğru söylüyoruz. Bu ülkede kazanılan katma değerden emekliyue pay veriyor musun vermiyorsun? Ete bir yılda yapılan zam yüzde43 nasıl olsa emekli yemiyor diyor başbakan 43-53 olmuş ne kadar farkeder. Gıdaya yüzde 28 zam gelmişse pazara sen bu emekliye yüzde 28 verirsen ancak denge sağlar enflasyondan arınmış olursun. Onun maskesini indireceğim tek bir emekli kalana kadar. 9 milyon emekli var gidecek aylık alacaklar kaç lira para aldıklarını. Kasabın önünden geçip sorsunlar bakalım. Başbakan'ın bir özelliği var cilalaması çok iyi. Allıyor pulluyor cilalamaya kalkıyor. Halka gidip tezgahı bozacağız.

    Kadın nüfusun iş gücüne katılım oranları Dünya Bankası raporlarında sizin dikkatinize sunacağım. Cezayir yğzde37 İran yüzde 31 Kuveyt yüzde 44 Malezya'da yüzde 44 Türkiye'de yüzde 23. Bu tablo bütün kadın kardeşlerimizin dikkat etmesi gereken tablo.

    ayrıntılar gelecek




    Kılıçdaroğlu'dan emekli zammı yorumu Yorumları