Şahin: İnşallah bu irade başörtüsünü çözer   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-12-2010 (14:38)   Son Mesaj: 10-12-2010 (14:38)    Cevap: 0    Gösterim: 470  

    10-12-2010

    Şahin: İnşallah bu irade başörtüsünü çözer

    Şahin: İnşallah bu irade başörtüsünü çözer


    TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, üniversitelerde kılık kıyafet sorunuyla ilgili olarak, ''Bu konuda hem kamuoyunun hem de siyaset kurumunun 'sorunu çözelim' iradesini görüyorum'' dedi.

    Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk'ü makamında ziyaret eden Şahin, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
    Üniversitelerdeki kılık kıyafet sorunun çözümüne ilişkin değerlendirmelerde bulunan Şahin, şunları kaydetti:

    ''Kamuoyu da parlamentomuz da yüksek öğretim kurullarından kılık kıyafet nedeniyle uzun süredir sorun yaşayan kızlarımızın bu sorununun çözülmesi gerektiği noktasında hem fikirler. Bu sevindiricidir. Böyle bir sözlü mutabakat olduğuna göre, mutlaka bunun çözüm yolunu yine siyasi irade bulacaktır. Bu sorunun çözümünü Anayasa değişikliği, YÖK Yasası'ndaki değişiklikle mi veya YÖK Kanunu'nun ek 17. maddesine dayalı çözüm mü ortaya koyarlar bilmiyorum ama bunları önümüzdeki günlerde hep birlikte göreceğiz. Bu konuda hem kamuoyunun hem de siyasi kurumunun 'sorunu çözelim' iradesini görüyorum. İnşallah bu irade çözümü ortaya çıkarır.''

    Türk Silahlı Kuvvetleri'nde vatani görevini yaparken herhangi bir sebeple ölenlerin devlet tarafından şehit sayılabilmesi için yaptığı girişimlerle ilgili bir soruyu da yanıtlayan Şahin, ''Silahlı Kuvvetlerde silah altındayken, bir askerin terörle mücadele yaparken değil de eğitim esnasında kaza kurşunuyla hayatını kaybetmesi veya başka şekilde hayatını kaybetmesi halinde bir sorun yaşanıyor'' dedi.

    Antalya'da, silah altındayken ölen bir askerin ailesini ziyaretinde, devletin şehit saymadığı askerin şehit sayıldığına iliştin bir yargı kararından haberdar olduğunu anlatan Şahin, ''O kararı temin edip bize gönderecekler. Yargının böyle bir bakış açısı varsa, bu karar yasama organını harekete geçirir diye düşünüyorum'' diye konuştu.

    -HSYK ÜYELERİNİN İSTİFASI-

    Şahin, Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyelerinin istifasıyla ilgili bir soruya da ''İstifa etmek kendi takdirleridir. Buna bir şey diyemeyeceğim. 17 Ekimde kurul üyelikleriyle ilgili seçim yapılacak. Tüm hakim ve savcılarımız o kurul üyesini seçmek için sandık başına gidecekler. Yani 7 kişiden oluşan üye sayısı 22'ye çıktı. Kurul yeniden oluşturuluyor. Yeni kurulun oluşması an meselesidir. Kurul oluştuktan sonra ortada bir sorun kalmaz. Hangi sebeple istifa ettiklerini bilmiyorum. Onların kendi kararlarıdır. O konuda bir yorumum olmaz'' yanıtını verdi.

    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Çankaya Köşkü'nde bu yıl ''tek resepsiyon'' uygulamasına geçeceğine ilişkin haberlerin anımsatılması üzerine Şahin, bu konuda fazla bir bilgisi olmadığını belirterek, ''Sayın Cumhurbaşkanımızın takdiridir. Resepsiyonu veren kendileridir. Nasıl uygun görmüşlerse, kimleri davet etmişlerse, onlar Cumhurbaşkanımızın bu uygulamasına tabi olurlar, biz de tabi oluruz. Yorum yapacak değilim'' diye konuştu.

    Şahin, gazetecinin ''Tek tip resepsiyon sistemi krize yol açar mı?'' sorusu üzerine de ''Hiçbir krize yol açmaz. Kriz lafını artık çıkarın lügatlerimizden. Türkiye önüne bakıyor, süratle Atatürk'ün gösterdiği çağdaş uygarlığa doğru koşuyor. Onun önüne geçme amacıyla yürüyüşüne devam ediyor. Kriz artık Türkiye'nin lügatinde olmayacak.''

    Şahin, ayrıca Erzurum'daki tarihi Erzurum Kongre binasının restorasyonu için çalışma başlatacaklarını, bunun için 2011 yılında TBMM bütçesinden ödenek aktarılması yönünde gerekli talimatı verdiğini bildirdi.

    Daha sonra, Erzurum'daki 2011 dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları için yapılan tesisleri ziyaret eden Şahin, atlama kuleleri, Cemal Gürsel Stadı ve buz hokey salonlarını gezdi.




    Şahin: İnşallah bu irade başörtüsünü çözer Yorumları