Kışanak'ın Erdoğan'a Çankaya formülü   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-12-2010 (13:37)   Son Mesaj: 10-12-2010 (13:37)    Cevap: 0    Gösterim: 476  

    10-12-2010

    Kışanak'ın Erdoğan'a Çankaya formülü

    Kışanak'ın Erdoğan'a Çankaya formülü


    Barış ve Demokrasi Partisi Eş Başkanı Gülten Kışanak,meclis grubunda vekillere sesleniyor. Kışanak, Erdoğan'ın Çankaya çıkmak istediğini ileri sürerek bunun için gereken formülü açıkladı.

    Barış ve Demokrasi Partisi Eş Başkanı Gülten Kışanak,meclis grubunda vekillere seslendi.

    Kışanak'ın konuşmasından satır başları şöyle:

    Mehmet Uzun mezarında rahat uyu. Dün Diyarbakır Cezaevi açısından önemli bir gelişme yaşandı. Cezaevinde kimliksizleştirme bir asimile işkenceydi. Kürt halkı buraya hapsedildi. Burada yaanan sadece kötü müdahale değildi. Burada yapılanlar sistematik insanlık suçuydu. Yapılan suç duyurusunun adil bir şekilde işletyilmesi gerekmektedir.

    Hukuksal mücadelenin etkin şekilde işlemesi için meclisin harekete geçemsi gerekmektedir. Ayrıca Başbakan'a özel sesleniyoruz. 305 kişi kendisine yapılanları anlattı. Duvarları beklemeye gerek yok. Bunlar hala yaşıyorlar. Diyarbakır gerçeğiyle yüzleşmek istiyoru musunuz?. Bunu dinlemenin yolu bu tanıkların mecliste oluşturulacak komisyonla dinlenmesi gerekiyor.

    Bu konuda yapılacak en büyük iyilik gerçeklerle yüzleşme konusu olacaktır. Etkin yargılamanın önü açılmalı. Diyarbakır Cezaevi insanlık müzesine dönüştürülmeli, özür dilenmeli. Bu gerçeklerden başlanarak Kürt sorununun çözümüne gidilecektir.

    1993 yılı içinde işlenen bazı cinayetler kamuoyunun gündeminde. Bu ölümler aydınlatılmadan gerçekler anlaşılamayacaktır.

    jitem'İ ben kurdum diyen bir kişi çıkmış ben bunları kurdum diyor. Yine emekli bir subay faili meçhullerin devlet politikası olduğunu belirtiyor. 8 yıldır tek başına iktidar olan bir hükümet hala sessiz kalıyor. 1990'ların açıklanması gerekiyor.

    Devlet zaman zaman rutin dışına çıkar diye Demirel de bu konunun zanlısı içindedir. Başbakan Çankaya'ya çıkmak istiyor. Çankaya'ya gitmenin yolu barıştan ve çözümden geçer bunu aklınıza yazın.

    Kürt sorunu dışarıda değil burada Türkiye'de. Ancak hükümet Kürt sorununu uluslararası arenada masada kart olarak sunan ülkelerin kapısında dolanıp duruyor. Hükümetin burada ne işi var. Kamuoyu bunu merak ediyor. Günlerdir yapılan diplomatik temasların açıklanması gerekiyor.

    Çözüm adına adım atmak isteyen görüşlerini açıklasın. İmralı ile görüşmeler bile referandumda malzeme yapıldı.

    30 yıldır bu ülkede izlenen politika PKK tasfiye etme adına evlatlarımız öldürüldü. Öldürme ve öldürülmeye evlatlarımız gönderildi. Çözüm bu kadar açıkken yeniden tasfiyeye girişmek de neyin nesi.

    Hükümetin BDP ile görüştüğü doğrudur. Biz görüşme sonrası açıklamalarımızı yaptık ancak onlardan bir adım göremedik.

    Bizimle görüşülecekse barış adına ne yapılacağı konusu görüşülsün sadece sürece dahil olmak adına bizimle görüşülmesin.

    TEZKERE MECLİS'TE

    Meclis'te Kuzey Irak'a asker göndermesiiçin tezkere önümüze getirecek. Yine sınır ötesi operasyon sürecine anlam veremiyoruz. Açıkça siz sınır dışına gidin bende gelip burda sizi imha edeceğim diyor.

    Savaş politikasındaki ısrar bu sorunun çözümünden uzaklaşmaya neden oluyor. Askerlerin çatışmalarda hayatını kaybettiğini ve bu insanların feryadını biliyoruz. Bu ülkenin anneleri evladı askerde olan da dağda olan da bunların acılarını biliyoruz.

    Savaş tezkeresinin kapalı oturumda olmasına karşı çıkıyoruz. Gizli olarak söyleyeceğiniz ne var.

    ROJ TV DAVASI

    Bu halkın sesi yüreği olmaya çalışan medyaya yönelik uygulamalar hala sürüyor. Basın özgürlüğü adına bir suç bulunmaktadır. Herkes kendine br özgürlük kapısı açmaya çalışıyor. Yurt dışındaki yayıncılığı da diplomatik yollarla baskı yaparak kapatmaya çalışıyorlar.

    ZORUNLU DİN DERSİ UYGULAMASI

    Alevi vatandaşlarımız zorunlu din dersi uygulamasına karşı çıktılar. Yine başörtüsü konusu gündemde karşımıza çıkıyor. Tüm bunların tek çözüm yeri yen sivil bir anayasadır. Başörtüsü sadece eğitim hakkı değildir. Din ve vicdan özgürlüğü olarak bakmak gerekmektedir.




    Kışanak'ın Erdoğan'a Çankaya formülü Yorumları