Diyanet'ten 'kanaat önderi' açıklaması   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-12-2010 (12:54)   Son Mesaj: 10-12-2010 (12:54)    Cevap: 0    Gösterim: 418  

    10-12-2010

    Diyanet'ten 'kanaat önderi' açıklaması

    Diyanet'ten 'kanaat önderi' açıklaması


    Başkan Prof.Dr. Ali Bardakoğlu'nun ifade ettiği ''kanaat önderi'' kavramının basın yayın organlarındak ele alınışıyla ilgili olarak Diyanet'ten açıklama yapıldı. Açıklamanın ayrıntısı şöyle:

    Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan açıklamada, Başkan Prof.Dr. Ali Bardakoğlu'nun Kayseri'de müftülük binası temel atma törenindeki sözlerinin, ''Bazı makale ve köşe yazılarında bağlamından koparılarak yorumlandığı, bir dizi haksız ithamlar ve yersiz kuşkuların dile getirildiği görülmüştür'' denildi.
    Söz konusu açıklamada, Bardakoğlu'nun 2 Ekim 2010 tarihinde Kayseri ili Kocasinan ilçesi Müftülük Hizmet Binası temel atma töreninde yaptığı konuşma anımsatılarak şunlar kaydedildi:

    ''Bu konuşmanın Diyanet İşleri Başkanlığının ve din görevlilerinin sivil yönünü anlattığı bölümünde, topluma rehberlik eden din görevlisi anlamında ifade ettiği ''kanaat önderi'' kavramının, basın yayın organlarındaki bazı makale ve köşe yazılarında, ''sosyal hayata her alanda müdahale eden kanaat önderi'' olarak ve yine din özgürlüğünün toplumun huzur ve barışının kaynağı olduğunu bildirdiği ''alicenaplık'' kavramının, ''din özgürlüğünü lütfetme'' şeklinde bağlamından koparılarak yorumlandığı, bir dizi haksız ithamlar ve yersiz kuşkuların dile getirildiği görülmüştür.

    Bir konuşmanın haberleştirilirken ve bu haberler üzerine yorumlar ve değerlendirmeler yapılırken ne ölçüde ilkeli davranıldığının takdirini halkımızın dikkatine sunmak ve konu hakkında doğru bilgilendirmek için, Başkanlığımızca konuşmanın deşifre metninin kamuoyuyla paylaşılması uygun görülmüştür.''

    Açıklamada, Bardakoğlu'nun konuşmasının deşifresine de yer verildi.




    Diyanet'ten 'kanaat önderi' açıklaması Yorumları