Yeni yardım filosu Gazze için yola çıkacak   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-12-2010 (12:54)   Son Mesaj: 10-12-2010 (12:54)    Cevap: 0    Gösterim: 604  

    10-12-2010

    Yeni yardım filosu Gazze için yola çıkacak

    Yeni yardım filosu Gazze için yola çıkacak


    Türkiye, İsviçre ve ABD'nin de aralarında bulunduğu 10'dan fazla ülkeden aktivistlerin yer aldığı Filistin yanlısı grupların, Gazze'ye şubat ayında yeni bir filo göndermeye hazırlandığı bildirildi.

    Özgürlük Filosu Koalisyonundan Huveyda Arraf dün Cenevre'de gazetecilere yaptığı açıklamada, amaçlarının, İsrail'in Gazze'ye yardım yapılmasını engeleyen ablukalarının aşılabileceğini göstermek olduğunu söyledi.
    Sözkonusu filonun, mayıs ayında İsrail tarafından kanlı bir saldırıyla durdurulan filodan daha büyük olacağı da belirtildi.

    Bern'deki İsrail Büyükelçiliğinden bir yetkili, Gazze'ye karadan yardım malzemesi götürmenin mümkün olduğunu, deniz ablukasına ise silah kaçakçılığının önüne geçmek için gerek duyulduğunu söyledi.

    İsrail'in Gazze Şeridi'ne yardım götüren filoda yer alan Mavi Marmara gemisine düzenlediği baskında 9 Türk hayatını kaybetmişti.




    Yeni yardım filosu Gazze için yola çıkacak Yorumları