Erdoğan'ın HSYK'da istifa yanıtı Canlı izle   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-12-2010 (12:37)   Son Mesaj: 10-12-2010 (12:37)    Cevap: 0    Gösterim: 496  

    10-12-2010

    Erdoğan'ın HSYK'da istifa yanıtı Canlı izle

    Erdoğan'ın HSYK'da istifa yanıtı Canlı izle


    Başbakan Erdoğan, Ak Parti Meclis Grup Toplantısı'nda konuşuyor. HSYK'daki istifaları sert sözlerle yorumlayan Erdoğan, birazdan 2011 yılı işçi ve Bağ-Kur emekli maaş zamlarını açıklayacak.



    Başbakan Erdoğan, Ak Parti Meclis Grup Toplantısı'nda konuşuyor. Erdoğan, emeklilere yapılacak zam oranını partisinin grup toplantısında açıklayacak. Emekli maaşlarına en az memurlara yapılan oranda yani her iki altı ayda yüzde 4"er zam yapılması bekleniyor. Ancak açıklamayı Başbakan"ın yapacak olması beklentileri yükseltti. Emekliler, sürpriz bir zam bekliyor.
    Erdoğan, konuşmasına şu sözlerle başladı:

    Hanımefendiler, beyefendiler! Yeni çalışma haftamızın hepinize hayırlı olmasını diliyorum.

    AYDIN'DAKİ 10 YENİ TESİSİN AÇILIŞI

    Aydın'da 10 adet eseri milletimizin hizmeti açtık. Çine'de yapımını tamaladığımız devasa barajı hizmete açtık. Tam 141 yıl önce hayal edilmiş olan bir projeyi hayata geçirdik. Baraj hem bölge hem memleketimize hizmet verecek.

    1869 yılında Sultan Abdülaziz bu suyun önüne bir bend yapılması yönünde talep geliyor. Barajın yapımına 1991 yılında başlandı. Sadece yolları yapılabildi. Bu ödeneklerle devam edilseydi barajın yapımı için 81 yıl beklenecekti. 2003 yılında biz projeye el attık ve kısa sürede tamamlandı. 10 Ekim 2010 yılında bu devasa eserde su tutulmaya başlandı.

    Biz merhum Menderes'in ifade ettiği hayalini de gerçekleştirmiş olduk. Biz Menderes'in hatıurasını yaşatmak için barajın ismini Çine Adnan Menderes Barajı olarak benimsedik. Tören alanında halkımızın muhabbetini sevgisini gördük. Onlarla beraber o heyecanı yaşadık. Vatandaşlarımızdaki heyacanı görmek apayrı bir duygu. Bu millet kendisine hizmet edeni asla unutmuyor arkadaşlar. Bu millet gönlü zengin ve alicenap bir millet.

    Artık 8 yıl içinde yaptığımız hizmetleri bir kalemde anlatamıyoruz. Bir konuşmaya yapılan hizmetleri sığdıramıyoruz. Türkiye bir şantiye bu hizmetler devam ediyor. Bizler bu hizmetleri milletimizin şahsiyetinde yapıyoruz. Çocukların geleceğpe bakan gözlerinde görüyoruz.

    Gittiğimiz her yerde büyük bir sevgi seli ile karşılaşıyoruz. İstanbul'da 25'ten fazla noktada 3 gün içinde mitingler yaptık. Bu da bir coşkuyu gösteriyor. Millet bir kararı verdiği zaman onu değiştirmeye hiç kimsenin gücü yetmez.

    Ak Parti'nin ilk kurulduğu günlerde Anadolu'da Trakya'da nasıl muhabbetle kucaklanıyorsak, bugün çok daha fazlasıyla kucaklanıyoruz. Milletimize sevdasından dolayı muhabbetinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Biz milletimizi hayal kırıklığına uğratmadık. Çocukların gözündeki umut ışığını söndürmeyeceğiz. Bu millet kimin hizmet için çalıştığını iyi biliyor. Bizim için önemli olan milletin egemenliği ve hakemliğidir.

    HSYK'DAKİ İSTİFALARA SERT YORUM

    Bu millet herkese hakettiği değeri vermiştir. Beğenirler, beğenmezler. Ama demokrasilerde son sözü millet söyler. Millet adına karar veren yürütme erki de yargı erki de bu kararı içine sindirmek zorundadır. Şimdi dikkat ediniz. Biz bir Anayasa değişiklik taslağını milletin Meclisine getirdik. Kendi arkadaşlarını oy kabinine bir göndermeye korktular. Sonra meydanlara çıkıp millete oy vermeye gidin Hayır verin dediler. Bu bir çelişki değil mi? Biz hakem millettir millet son sözü söyler dedik.

    Biz 14 gün çalıştık Meclis'te ve çalışmayı geçirdik. Bunlar ne yaptı Anayasa Mahkemesi'ne götürdüler. Sonra ne oldu. Anayasa Mahkemesi bir kaç düzeltme yaparak halka gönderdi. Hani siz yasalara Anayasa Mahkemesi'nin kararlarına saygılıydınız.

    Onlara siyaset yapacaksanız bir partinin çatısı altına girin dedik. Onlar ne dediler. "Yargıyı yıpratıyorlar dediler. Makamlarını koltuklarını siyaset yapmak için kullandılar. Şimdi HSYK'da istifalar oldu. Hayırlısı olsun. Yani sizin elinizi tutan yok. Geç de kaldınız. Bunu adı dört dörtlük şovdur. Çalıştırılmıyoruz falan işin bahanesidir. 14 Ağustos'a kadar çalıştırılıyordunuz da şimdi mi çalıştırılmıyorsunuz. Erzurum'daki arkadaşlarınızın kararına müdahale eden siz değil miydiniz? Başka yerelere müdahale ederken çalışıyordunuz da şimdi mi çalışamıyorsunuz? Baskın gibi kararlar alırken çalışıyordunuz. "Yargıtay'da Danıştay'da işimiz var" deyin de biz de sizi anlayalım. HSYK istifalarını anlamak mümkün değil. Ayın 17'sinde atılacak adımlarla bu boşluk dolacaktır. Sistem yolundadır. Herhangi bir aksama sözkonusu değildir.

    Bu olay milletin evet dediği Anayasa değişikliğinin ne kadar isabetli olarak göstermiştir. Millet üstünlerin hukuku değil hukukun üstünlüğü demiştir. Milletin zihniyetini bulandırmak isteyenlerin millet iradesini nasıl sindiremediği ortaya çıktı.

    Bugün grup toplantısının ardından Pakistan'a bir ziyaretimiz olacak. Bölgede yaşanan felaketin izlerini yerinde göreceğiz. Yarın Meclis'te grup çalışmaları olması nedeniyle milletvekili arkadaşlarımızı yanımıza alamıyoruz. Sadece ilgili 4 bakanla birlikte bu seyahati gerçekleştireceğiz. Bölgede yapılaması gerekenleri yerinde inceleyeceğiz. Buradan Pakistan halkına bir kez daha geçmiş olsun diyoruz.

    EMEKLİ MAAŞLARI ZAMMI

    7 milyon vatandaşımızın gözü kulağı biliyorum ki burada...

    AYRINTILAR GELECEK




    Erdoğan'ın HSYK'da istifa yanıtı Canlı izle Yorumları