Konukoğlu: Türkiye lastikleri yerden kesti   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-12-2010 (12:23)   Son Mesaj: 10-12-2010 (12:23)    Cevap: 0    Gösterim: 582  

    10-12-2010

    Konukoğlu: Türkiye lastikleri yerden kesti

    Konukoğlu: Türkiye lastikleri yerden kesti


    SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konukoğlu, Türk ekonomisinin çalıştırdığı uçağı harekete geçirdiğini belirterek, ''Tekerleri yerden kesti ve artık yol almaya başladı'' dedi.

    Konukoğlu, Sanko Petrokimya Mamülleri Sanayi ve Ticaret AŞ'nin kuracağı termik santralle ilgili düzenlenen bilgilendirme toplantısına katılmak üzere geldiği Adana'nın Yumurtalık ilçesinde AA muhabirine yaptığı açıklamada, uçağa benzettiği Türk ekonomisinin artık havalandığını söyledi.
    ''Bu uçak çok büyük bir kargo uçağı'' diyen Konukoğlu, ''Ama bu uçak bir jet uçağı gibi birdenbire havalanmayacak. Havalandı ve yavaş yavaş yükseliyor. Türk ekonomisi çalıştırdığı uçağı harekete geçirdi, tekerleri yerden kesti, yol almaya başladı'' diye konuştu.

    Önümüzdeki yıl yapılacak seçimlerin ekonomiyi etkilemeyeceğini belirten Konukoğlu, seçimin yapılacağı tarihi de normal olarak değerlendirdi. Konukoğlu, şunları kaydetti:

    ''Kış günü seçim yapılacak hali yok. Seçimler yazın yapılır. Onun için yaza aldılar seçimi. Bu hükümet bundan önce 3 kez seçim yaptı. Hiç seçim ekonomisi uyguladı mı? Uygulamadı.

    Önümüzdeki seçimde de seçim ekonomisi uygulayacaklarını zannetmiyorum. Uygulamayacaklar. Türkiye yoluna devam edecek, uçak tekrar piste geri dönmeyecek.''

    ''TEKSTİL SEKTÖRÜ DAHA İYİ OLACAK''

    Konukoğlu, Türkiye'de tekstil denince hemen herkes tarafından ''öldü öldü, dirildiler'' gibi çeşitli sözlerin söylendiğini ifade ederek, ''Ama bu yıl Türkiye'de tekstil sektörü çok iyi durumda.

    Önümüzdeki yıl daha da iyi olacak. Çünkü tüm dünyada pamuk fiyatları tabana vurmuştu. Son 20 yıldır pamuk fiyatları aşağı yukarı aynı düzeydeydi.

    Fiyatlar 110-160 cent arasında değişiyordu. Ama şu anda 1,5 dolara doğru gidiyor. Bu demektir ki önümüzdeki yıl tüm dünyada pamuk ekim alanları artacak ve dolayısıyla Türk tekstili çok daha iyi bir duruma gelecek'' dedi.

    ''YUMURTALIK'IN GELECEĞİ PARLAK''

    Yumurtalık'ın geleceğinin çok parlak olduğunu anlatan Konukoğlu, ''Aslında Yumurtalık'ta 8-10 yıllık bir rötar var. Şimdiye kadar daha çok yol almış olacaktık.

    Ancak buna rağmen buranın geleceği çok parlak. Çünkü burası enerji koridoru olacak. Petro kimyasıyla, petrol tesisleriyle, santralleriyle burası gerçek bir sanayi bölgesine dönüşecek'' diye konuştu.

    Konukoğlu, holding olarak 1960'tan bu yana her yıl büyüdüklerini, önümüzdeki yıllarda da büyümeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.




    Konukoğlu: Türkiye lastikleri yerden kesti Yorumları