Avcı'nın arşivinde, Yazıcıoğlu'nun ses kaydı çıktı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-12-2010 (09:54)   Son Mesaj: 10-12-2010 (09:54)    Cevap: 0    Gösterim: 510  

    10-12-2010

    Avcı'nın arşivinde, Yazıcıoğlu'nun ses kaydı çıktı

    Avcı'nın arşivinde, Yazıcıoğlu'nun ses kaydı çıktı


    Hanefi Avcı'nın da aralarında bulunduğu 14 şüphelinin yer aldığı soruşturma sürüyor. Dün adliyeye gelen Ahmet Özal, merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun bir telefon kaydının da kendisine dinletildiğini anlattı.

    İstanbul Özel Yetkili Savcısı Kadir Altınışık tarafından yürütülen soruşturmada Avcı'nın ofisinde ele geçirilen 24 ses kasetinde ses kaydı bulunan 53 kişinin ifadesine başvuruluyor.
    Geçtiğimiz hafta gazeteciler Mehmet Ali Birand ve Fatih Altaylı'yı dinleyen savcı, bu hafta ise eski MİT Müsteşarı Mehmet Eymür ve merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal'ı 'mağdur' olarak savcılığa çağırdı. Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve merhum 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal, öğleden sonra ifade vermek üzere adliyeye geldi.

    İfadesinin ardından adliyeden ayrıldığı sırada basın mensuplarının sorularını cevapladı. Yaklaşık 1 saat 15 dakika savcıya ifade veren Özal, Avcı'dan şikâyetçi olduğunu söyledi. Yurtdışındaki arkadaşlarıyla yaptığı ve siyasi ağırlıklı konuşmalarının kaydının bulunduğunu belirtti. Dinlemelerin uzun yılları kapsadığını aktardı. Özellikle siyasete girme çabası gösterdiği ve parti kurmaya çalıştığı yıllara ait ağırlıklı dinleme olduğunu belirtti. Merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun bir telefon kaydının da kendisine dinletildiğini anlattı. Yazıcıoğlu'nun, Özal'ın ölümünün ardından kanının Hacettepe Hastanesi'nde kaybolmasıyla ilgili Meclis'e soru önergesi vermek istemesine ilişkin bir görüşme kaydının da soruşturma dosyasında bulunduğunu anlattı. Özal, daha önce Yazıcıoğlu ile bu konuda konuştuğunu bildirdi.

    Emniyet müdürleri bile dinlenmiş

    Hanefi Avcı'da ses kayıtları çıkan isimlerden biri de eski MİT Kontrterör Daire Başkanı Mehmet Eymür'dü. O da dün sabah saatlerinde İstanbul Adliyesi'ne geldi. Devrimci Karargâh terör örgütü soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Kadir Altınışık'a ifade veren Eymür, adliyeden ayrıldığı sırada basın mensuplarının sorularını cevapladı. "Dinletilen kayıtlarda neler vardı?'' sorusuna, "Valla o kadar çok var ki. Eski kayıtlar.'' karşılığını verdi. Kayıtlarla ilgili şikayetçi olduğunu söyledi. Eymür'e kayıtların neyle ilgili olduğu da soruldu. "Özel konular da vardı, onun için ifade verdim. 1998 yılında falan, eski.'' şeklinde cevap verdi. "İfade vermeniz için Başbakanlık ve MİT'ten izin var mı?'' sorusunun sorulması üzerine, "Böyle bir şey için MİT'ten niye izin alacağım ki?'' diye konuştu. Hanefi Avcı ile arasındaki gerginliğin hatırlatılması ve "Barıştınız mı?'' diye sorulması üzerine, "Evet barıştık." ifadesini kullandı. "Konuşmalar niçin kaydolmuş?'' sorusuna, "Onlar eski, o zaman zaten bunun davası bile oldu.'' diyen Eymür, "Kimle konuşmuşsunuz, karşınızdaki kim?'' sorusunu ise, "Emniyet müdürleri bile var kayıtlarda.'' şeklinde cevapladı. Eymür, dinleme kayıtlarında şaşırdığı birilerinin de olduğunu sözlerine ekledi.

    Bu arada, Avcı'nın makam odasında ele geçirilen 24 kasette, adı Susurluk ve 28 Şubat sürecinde gündeme gelen isimlerin de aralarında bulunduğu 53 kişinin ses kaydının bulunduğu iddia edildi. Radikal ve Akşam gazetelerinin haberlerine göre, bu isimler arasında Veli Küçük, Güven Erkaya, Mesut Yılmaz, Ertuğrul Özkök ve Enis Berberoğlu da bulunuyor.

    ZAMAN




    Avcı'nın arşivinde, Yazıcıoğlu'nun ses kaydı çıktı Yorumları