Anne babalara küpe olacak zanlı ifadesi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-12-2010 (09:06)   Son Mesaj: 10-12-2010 (09:06)    Cevap: 0    Gösterim: 537  

    10-12-2010

    Anne babalara küpe olacak zanlı ifadesi

    Anne babalara küpe olacak zanlı ifadesi


    İstanbul Narkotik polisinin 7 ilçede gerçekleştirdiği uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan zanlı, "Gece geç saatlere kadar dışarıda kalırsan ya uyuşturucuya başlıyorsun ya da alkole" diye ifade verdi.

    Salih Sarıkaya ve Oktay Fırat'ın haberi
    Narkotik polisinin İstanbul'daki operasyonlarında ibret verici bir gerçek ortaya çıktı. Gözaltına alınan gençlerin uyuşturucuya mahallelerindeki büyüklerin yönlendirmesiyle alıştığı öğrenildi. Farkında olmadan içtiği sigaraya arkadaşları tarafından eroin karıştırıldığını belirten bazı şüphelilerin ise, "Gece geç saatlere kadar dışarıda kalırsan ya uyuşturucuya başlıyorsun ya da alkole." şeklindeki ifadesi dikkat çekti.

    İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, Bayrampaşa, Esenler, Eyüp, Zeytinburnu, Gaziosmanpaşa, Güngören ve Bağcılar'da sokak satıcılarına yönelik büyük bir operasyon gerçekleştirdi. Eşzamanlı baskınlarda 10 torbacı (uyuşturucu satıcısı) ve 12 uyuşturucu kullanıcısı gözaltına alınırken, toplam 49 paket 102 gram eroin ve 129 paket 48 gram kokain ele geçirildi. M.T., H.K., Ü.K., E.K., Ş.K., M.K., E.B.E., D.T., G.K., B.Y.Ş. adlı şahıslar 'uyuşturucu madde sattıkları' gerekçesiyle gözaltına alındı. Yakalanan torbacıların tamamının hırsızlıktan kaydının bulunması dikkat çekti. Adliyeye sevk edilen 22 zanlıdan torbacı olduğu belirtilen 8'i tutuklanırken, diğerleri haklarında 'uyuşturucu kullanmak'tan işlem yapılarak serbest bırakıldı.

    Operasyonun en dikkat çeken bölümü içici olduklarını söyleyen 17-18 yaşlarındaki şüphelilerin emniyette verdiği ifadelerle ortaya çıktı. R.E. isimli şüpheli, uyuşturucuya mahallelerindeki büyükleri aracılığıyla alıştırıldığını anlattı. Farkında olmadan içtiği sigaraya arkadaşları tarafından eroin karıştırıldığını belirten R.E., bu sayede vücudunun eroine alıştığını ifade etti. S.K. de küçük yaşta alkole başladığını, bir süre sonra artık alkolün yeterli gelmediğini ve uyuşturucuya başladığını dile getirdi.

    Mahalledeki büyüklerinin yönlendirmesiyle uyuşturucu ile tanıştığını kaydeden S.K., "Gece geç saatlere kadar dışarıda kalırsan ya uyuşturucuya başlıyorsun ya da alkole. Ya da daha başka şeylere alışıyorsun. Arkadaşlık ortamı bunda çok etkili oluyor." dedi. Y.M. isimli genç ise arabasıyla dolaştıkları sırada keyif olsun diye arkadaşları aracılığıyla uyuşturucuya başladığını aktardı. Arabası olması nedeniyle arkadaşlarının kendisini zengin zannettiğini belirten Y.M.'nin, "Uyuşturucu bulmak için sonraları arabamı bile satmak zorunda kaldım." ifadesi dikkat çekti.

    (Zaman)




    Anne babalara küpe olacak zanlı ifadesi Yorumları