Dünya TL-Yuan ortaklığını konuşuyor   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-11-2010 (23:22)   Son Mesaj: 10-11-2010 (23:22)    Cevap: 0    Gösterim: 434  

    10-11-2010

    Dünya TL-Yuan ortaklığını konuşuyor

    Dünya TL-Yuan ortaklığını konuşuyor


    Wall Street Journal gazetesi "Türkiye ve Çin, doları dışlıyor" başlıklı haberinde Wen Jiabao'nun Türkiye ile ticari ilişkileri geliştirme sözünü verdiğini vurguladı

    Çin ile Türkiye'nin iş dünyasında heyecan yaratan dolar yerine Lira ve Yuan'la ticaret yapma kararı yurt dışında da yankı buldu. Wall Street Journal gazetesi "Türkiye ve Çin, doları dışlıyor" başlıklı haberinde Çin ve Türkiye'nin yılın ikinci çeyreğinde yüzde 10.3 büyüyerek, G-20 grubunun en hızlı büyüyen ekonomileri olduğuna dikkat çekti.

    Gazete, Avrupa gezisinde en büyük ticaret ortaklarından Avrupa Birliği'nin Yuan'ın değerine ilişkin uyarılarla karşı karşıya kalan Çin Başbakanı Wen Jiabao'nun, Ankara ziyaretinde Türkiye ile sürdürülebilir ticari ilişkileri geliştirme sözünü verdiği vurguladı.
    100 MİLYAR DOLARLIK HEDEF
    Haberde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Çin Başbakanı Wen Jiabao'nun iki ülke arasındaki ticaret hacmini beş yıl içinde 50, 2020 yılında ise 100 milyar dolara çıkartmayı taahhüt ettiği de hatırlatıldı.

    İŞADAMLARINDAN ÇİN ÇIKARTMASI
    Adana Ticaret Odası (ATO) Çin Halk Cumhuriyeti'ne 40 iş adamından oluşan heyetle çıkarma yapıyor. Katılımcılar Hong Kong'daki Asia World Expo'da düzenlenen Elektronik, Komponent ve Güvenlik Ürünleri Fuarı ile Convention Exhibition Center'daki Elektrik-Elektronik Fuarı'nı ziyaret edecek. Heyetin katılacağı I. Devre Canton Fuarı, 12-15 milyar dolarlık ticaret hacmiyle dünyanın üçüncü büyük fuarı kabul ediliyor.

    ENERJİDEN ALTYAPIYA 8 ANLAŞMA
    2000'DE 1 milyar dolar olan Türkiye-Çin ticaret hacminin geçen yıl 12.6 milyar dolara ulaştığı vurgulanan haberde küresel kriz öncesinde bu rakamın 17.1 milyar dolar düzeyinde olduğu hatırlatıldı. Ayrıca iki ülke arasında enerjiden altyapıya kadar çeşitli alanı kapsayan sekiz anlaşmanın imzalandığına da işaret edildi.




    Dünya TL-Yuan ortaklığını konuşuyor Yorumları