Arama motorları tarihi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-11-2010 (22:43)   Son Mesaj: 10-11-2010 (22:43)    Cevap: 0    Gösterim: 535  

    10-11-2010

    Arama motorları tarihi

    Arama motorları tarihi
    2000’lerin başında Yahoo Inc. isimli Amerikan şirketinin arama motoru, sektörün açık ara lideriydi. Şimdiyse dünyamızın merkezinde Google var. Peki ne oldu da Yahoo düşerken, Google yükseldi?

    Takvimler 1 Mart 1995 tarihini gösterirken, bilişim dünyasını sonsuza dek değiştirecek bir olay gerçekleşti. Slikon Vadisi olarak bilinen Sunnyvale Kaliforniya"da, Yahoo Inc. kuruldu. İlk günlerde otoriteler Yahoo"nun amacını anlayamamış ve sektöre hiçbir faydasının dokunmayacağını iddia etmişlerdi. "iPod saçma bir cihaz" diyen de aynı bilişim otoriteleri değil miydi? Teknoloji sitesi ShiftDelete.Net, artık internet hayatında önemli bir yere sahip olan Google ve Yahoo'nun tarihini ve aralarındaki savaşı anlatan bir makale yayınladı.

    Arama motorları tarihi


    KARA ŞUBAT

    7 Şubat 2000"de, Amerikalı şirket artık zirvenin tartışılmaz ismi olurken, arama motoruna olağandışı bir saldırı gerçekleştirdi. Yahoo.com, 24 saatten fazla kullanılmaz hale geldi ve doğal olarak bu, borsa değerlerine de yansıdı.


    Arama motorları tarihi

    Aynı yıl içerisinde, eBay ve Yahoo arasında, bilişim sektörünün göreceği en büyük birleşmenin gerçekleşeceği haberleri gündeme geldi. Prensip anlaşması yapılmış, işin resmiyete dökülmesi artık imzaların atılmasına kalmıştı. Bununla birlikte Jerry Yang ve David Filo, son anda bu birleşmeden vazgeçti. Köprüler atılmamıştı, birleşme olmasa da, eBay ve Yahoo, 2006"da pazarlama ve reklam alanında ortak hareket etmeye karar verdi.

    :: Sizce Google'ın başarısının sırrı nedir?


    SDN - http://shiftdelete.net




    Arama motorları tarihi Yorumları