BDP'li Yıldız: Demokratik Türkiye, özerk Kürdistan   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-11-2010 (21:54)   Son Mesaj: 10-11-2010 (21:54)    Cevap: 0    Gösterim: 499  

    10-11-2010

    BDP'li Yıldız: Demokratik Türkiye, özerk Kürdistan

    BDP'li Yıldız: Demokratik Türkiye, özerk Kürdistan


    Batman Kürdi-Der anadilde eğitim için bu gün Batman Milli Eğitim Müdürlüğüne 4 bin dilekçe il başvuruda bulundu.

    Yılmaz Ekinci'nin haberi
    Batman"da bulunan Kurdi-Der yöneticileriyle BDP"li yöneticiler bu gün saat 15.00 da sanat sokağında bir arya gelerek Milli eğitim müdürlüğüne kadar yürüdüler. Milli eğitim müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptılar. Buruda açıklamalarda buluna Barış ve Demokrasi partisi Grup Başkan vekili ve Batman Milletvekili Bengi Yıldız, demokratik Türkiye ve Özerk Kürdistan istedi.

    Yıldız açıklamasında şu görüşlere yer verdi. " Kürt sorunun çözümünde Genelde demokratik Türkiye, özelde özerk Kürdistan olmalıdır. Merkezi yetkiler yerel yönetimlere aktarılsın. Özerk Kürdistan"da birinci dil Kürtçe ikinci dil Türkçe olmalıdır. Türkiye genelinde resmin dil Türkçe olsun ama bunun yanında okullarda Kürtçe dilde öğretilsin, Bu gün valisi, kaymakamı Kürtçe bilmiyor ama Batmanı yönetiyorlar. Kürtler anadilde eğitim istiyorlar" diyen Yıldız açıklamasına şöyle devam etti.

    "Kürtler anadilde eğitim hakkı istiyorlar. Bu gün bu konuyu aydınlar, yazarlar tartışıyor. Artık gerekli yasalar değiştirilip bu hak verilmelidir" dedi. Toplanan dilekçeler toplu halde batman milli eğitim müdürlüğü evrak kayıt memurlarına tutanakla teslim edildi. Yapılan Kürtçe basın açıklamasının ardından kalabalık sesiz bir şekilde dağıldı.basın açıklamasına Belediye başkan vekili Serhat Temel, BDP İl Başkanı Şehmus Aslan, İl eş başkanı Saadet Becerikli ve çok sayıda partili katıldı.




    BDP'li Yıldız: Demokratik Türkiye, özerk Kürdistan Yorumları