Yargıtay, HSYK'daki istifalara hak verdi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-11-2010 (21:34)   Son Mesaj: 10-11-2010 (21:34)    Cevap: 0    Gösterim: 446  

    10-11-2010

    Yargıtay, HSYK'daki istifalara hak verdi

    Yargıtay, HSYK'daki istifalara hak verdi


    HSYK’da bugün yaşanan istifalarla ilgili, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker’den NTV’ye değerlendirme geldi. Üyelerden Ali Suat Ertosun’un da istifa etmemesinin arka planında, yeni kurulda başkanvekili hedefinin olduğu belirtiliyor.

    HSYK'da, Başkanvekili Kadir Özbek"in de aralarında bulunduğu 7 üye bugün istifalarını açıkladılar.
    Bu gelişmeyle ilgili yargı çevrelerinde konuşulanları, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker"in de düşüncelerini alan NTV Muhabiri Gökhan Gerçek aktardı:

    Hükümet ile girilen polemikler düşünüldüğünde ve 'Yargı savunmada. Yasa geçerse çatı çöker ve gereğini yaparım' diyen Kadir Özbek"in istifasının sürpriz olmadığı, ancak yanında yer alan 6 üyenin istifasıyla yargıda 7 şiddetinden deprem meydana geldiği yorumları yapılıyor.

    Asil üyeler arasında yer alan ve bugüne kadar diğer seçilmiş üyelerle birlikte hareket eden Ali Suat Ertosun"un istifa etmeyişi ise, görüş ayrılığına değil, Ertosun"un kurulun yeni yapısında içeride olmak isteyişine dayandırılıyor. Ayrıca Ertosun"un ismi yeni başkanvekili olarak geçiyor.

    GERÇEKER: ARKADAŞLARIMIZ HAKLI
    İstifalarla ilgili ilk değerlendirmesini NTV"ye yapan Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, istifaları haklı bulduğunu söyledi.

    Gerçeker, Adalet Bakanlığı tarafından kendilerine gönderilen HSYK"nın yeni yapısıyla ilgili taslak metin hakkında da görüş bildirmeyeceklerini söyledi.




    Yargıtay, HSYK'daki istifalara hak verdi Yorumları