Öcalan hükümetten cevap bekliyormuş   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-11-2010 (20:56)   Son Mesaj: 10-11-2010 (20:56)    Cevap: 0    Gösterim: 452  

    10-11-2010

    Öcalan hükümetten cevap bekliyormuş

    Öcalan hükümetten cevap bekliyormuş


    İmralı Adası'ndaki ağabeyi ile görüşen Mehmet Öcalan, terörist başı Abdullah Öcalan'ın barış için hükümete ve PKK'ya mektup yazdığını ve buna cevap beklediğini söyledi.

    İmralı Adası'nda ömür boyu hapis cezasını çeken bölücü başı Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan ve diğer mahkumların yakınları, sabah saatlerinde görüş için Tuzla gemisiyle adaya hareket etti. Yaklaşık bir saat boyunca ağabeyiyle kapalı görüşen Mehmet Öcalan, dönüşte gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

    Ağabeyinin sağlık durumunun iyi olduğunu söyleyen Mehmet Öcalan, "Ağabeyim görüşmemizde ateşkesi değerlendirdi. Kürtlerin tasfiye edilmesiyle sağlıklı bir barışın olmayacağını söyledi. Bu konuda konuştuk ve değerlendirme yaptık. Eğer demokratik ve sağlıklı, iki taraflı, Kürtlerin demokratik hakları verilecek durumdaysa, herkes buna katkı sunacaktır" dedi.

    Ateşkesin ikinci günü, Urfa'da 24 BDP'li, sivil siyasetçinin yakalandığını ifade eden Mehmet Öcalan "Bunların içersinde il başkanı, sendika yöneticileri ve başkanları vardı. Bu insanlardan 8'i tutuklandı. Kürtlerin tasfiye edilmesiyle yapılan barış sağlıklı olamaz. Bu barışın yürüme şansı çok azdır. Eğer demokratik bir barış olacaksa, buna da ağabeyim katkı vereceğini söyledi. Bütün Kürtler de katkı sağlayacaktır. Sahte bir barışa Kürtler katkı koymaz" diye konuştu.

    Terörist başının, eylemsizlik kararını nasıl değerlendirdiği şeklindeki soruya ise Mehmet Öcalan, "Ağabeyim, bu eylemsizlik kararının 31 ekime kadar devam edeceğini söyledi. Bu konuda hükümete ve PKK'ya mektup gönderdiğini söyledi, yanıt almadığından yakındı" cevabını verdi.

    İHA




    Öcalan hükümetten cevap bekliyormuş Yorumları