Bozdağ'dan HSYK'daki istifalar için ilginç yorum   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-11-2010 (18:56)   Son Mesaj: 10-11-2010 (18:56)    Cevap: 0    Gösterim: 495  

    10-11-2010

    Bozdağ'dan HSYK'daki istifalar için ilginç yorum

    Bozdağ'dan HSYK'daki istifalar için ilginç yorum


    AK Partili Bekir Bozdağ, HSYK'da 7 üyenin istifasına ilişkin, "Beş gün sonra görev süresi dolacak olan Musa Tekin ile yaklaşık 2 aydan az bir süre sonra görev süresi dolacak olan Kadir Özbek'in istifasını Yargıtay'la ilişkilendirdi.

    AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, HSYK'da toplam 7 üyenin istifasına ilişkin, "Beş gün sonra görev süresi dolacak olan Musa Tekin ile yaklaşık 2 aydan az bir süre sonra görev süresi dolacak olan Kadir Özbek'in, istifalarının ne anlama geldiğini kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Acaba Özbek ve arkadaşları Yargıtay Başkanlığı için mi istifa etti?" diye sordu.
    Bozdağ, HSYK Başkanvekili Kadir Özbek'in de içinde olduğu istifaları değerlendirdi. Özbek'in, siyasi yatırım yapmak üzere istifa ettiğini savunan Bozdağ, "Çünkü, Musa Tekin'in görev süresi beş gün sonra doluyor. Bu istifanın bir anlamı var mı?" dedi. Bozdağ, "Kadir Özbek'in görev süresi iki Aralık tarihinde doluyor. Yani iki aydan az bir zaman var. Yedek üyelerin bu sıfatlarından dolayı asil üyelerin bulunmaması halinde buraya katılmaları söz konusudur. Onun için istifa edenlerin görev süreleri değerlendirildiğinde, ileriye dönük bir yatırım olarak görünüyor." yorumunda bulundu.

    Özbek ve değer üyelerin istifasının, Özbek'in Yargıtay başkanlığına aday olacağı iddialarını da beraberinde getirdiğine dikkat çeken Bekir Bozdağ sözlerini şöyle sürdürdü:

    "Kadir Özbek görev süresi boyunca siyasi tartışmaların ve siyasi eleştirilerin odağı olmuştur. Bu nedenle istifaları da hayırlı olmuştur. 5 gün sonra 16 Ekim'de görev süresi dolacak olan Musa Tekin ile yaklaşık 2 aydan az bir süre sonra görev süresi dolacak olan Kadir Özbek'in, istifalarının ne anlama geldiğini kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Buna rağmen, şu soruya da sormadan edemiyorum. Sayın Özbek ve arkadaşları Yargıtay başkanlığı için mi istifa etti? Eğer böyle bir yatırım amacıyla istifa etmediyse ve şimdiden Yargıtay başkanlığı ve başkaca bir göreve talip olmayacağına dair bir açıklama yapacak mı, yapmayı düşünüyor mu? Özbek tarafından böyle bir açıklama yapılmadığı takdirde, istifalar 'geleceğe yatırım' olarak yorumlanacak."




    Bozdağ'dan HSYK'daki istifalar için ilginç yorum Yorumları