Esnaf istemedi, 'dönüşüm projesi' iptal   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-11-2010 (18:58)   Son Mesaj: 10-11-2010 (18:58)    Cevap: 0    Gösterim: 467  

    10-11-2010

    Esnaf istemedi, 'dönüşüm projesi' iptal

    Esnaf istemedi, 'dönüşüm projesi' iptal


    Sakarya'da çok tartışılan 'Dörtyol Sanayi Bölgesi Kentsel Dönüşüm Projesi' esnafların istememesi üzerine Büyükşehir Belediye Meclisi'nce iptal edildi.

    Merkez Sanayi, Modern Sanayi ve Eskişehir Sanayi Alanları'nı kapsayan ve esnafa daha cazip çalışma şartları ve yeni iş imkânları sağlaması amacıyla hayata geçirilmek istenen Dört Yol Sanayi Bölgesi Kentsel Dönüşüm Projesi, esnafın istememesi üzerine iptal edildi.
    Sakarya Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin Ekim ayı olağan toplantısında gündemin 56 maddesi olan Dörtyol Sanayi Bölgesi Kentsel Dönüşüm Projesi sınırları görüşüldü. Alınan kararlar gereği daha önce Kentsel Dönüşüm'ün belirlendiği sınırlar, bugün yapılan meclis toplantısında meclis üyeleri tarafından iptal edildi.

    Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, başından beri esnafın onay vermesi durumunda projeyi hayata geçireceklerini söylediklerini anımsatarak, "Gelinen noktada esnaf projeye onay vermemiştir. Elbette esnafımızın bunu kabul etmeme hakkı vardır. Bu zamana kadar yapılanlar doğruydu, şuanda yapılan da doğrudur. Esnafımızın verdiği karara uymak durumundayız. Fakat bundan sonra yine esnafımızın yanında olacağız. Biz orada üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız." dedi.




    Esnaf istemedi, 'dönüşüm projesi' iptal Yorumları