Altın Portakal için çakma protokol iddiası   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-11-2010 (18:56)   Son Mesaj: 10-11-2010 (18:56)    Cevap: 0    Gösterim: 556  

    10-11-2010

    Altın Portakal için çakma protokol iddiası

    Altın Portakal için çakma protokol iddiası


    AK Parti Antalya İl Başkanı Hüseyin Samani, 47. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'ni AKSAV ile birlikte düzenleyen Büyükşehir Belediyesi'nde 'çakma protokol' skandalı yaşandığını iddia etti.

    Ortada biri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın diğeri vekilinin imzasını taşıyan iki protokol bulunduğunu ifade eden Samani, Akaydın'ın bundan habersiz olmasının mümkün olmadığını dile getirerek, "Eğer haberi yoksa belediyeyi kim yönetiyor?" diye sordu.
    Hüseyin Samani, Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi Yaşar Tabur ve AK Parti il yöneticileri ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, Altın Portakal Film Festivali için Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin haziran ayında Mustafa Akaydın'a protokol yapma yetkisi verdiğini hatırlattı. Samani, temmuz ayında ise 'çakma' adını verdiği ikinci bir protokol daha hazırlandığını, ikinci metnin Gürsel Karabekir tarafından imzalandığını, ilk metinde 23 olan madde sayısının 35'e çıkarıldığını, eklenen

    maddelerin mali konularla ilişkili olduğunu söyledi. Bu durumun meclis üyelerinden saklanmaya çalışıldığını iddia eden Samani, Yaşar Tabur'un dikkat çektiği konunun ihmal edilecek bir konu olmadığını, suç unsuru taşıması halinde ilgili kurumların harekete geçmesi gerektiğini belirtti.

    Başkan Akaydın'ı yetkisini kötüye kullanmakla suçlayan Samani, "Antalya Büyükşehir Belediyesini kim yönetiyor? Mustafa Akaydın ne yapıyor? Belediye Meclisi'nden geçen protokolün yanında bir de çakma protokolümüz oluyor. Bu protokol daha çok harcama kalemleri ile ilgili meseleleri içeren bir protokoldür. Burada iki husus söz konusu, eğer meclisten geçen protokolün yanında yeni bir protokol imzalamaya başka bir arkadaşı yetkili kılıyorsa bu meclis üyelerini aldatmaktır. Meclis üyelerine güvensizliktir,

    belediye meclisine ihanettir" diye konuştu.

    Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin AK Partili meclis üyesi Yaşar Tabur da Mustafa Akaydın'ın 4 ay önce hazırlanan bir protokole imza atarak bir başka skandala daha imza attığını ileri sürdü.

    AKSAV, TÜREL DÖNEMİNDE DE KUSTURİCA'YI DAVET ETTİ

    Emir Kusturica'nın eski Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel döneminde de AKSAV tarafından festivale davet edildiğini hatırlatan Samani, "Gerek Antalyalıların gerek parti gurubunun uyarıları ve Türel'in olumlu yaklaşımları ile bundan vazgeçilmişti. Aynı tepkiler toplumun bütün kesimlerinden geldi. Maalesef Mustafa Akaydın kendi seçmenine, Antalyalıya karşı sorumluluk hisseden bir tavır hiç sergilemedi" dedi.




    Altın Portakal için çakma protokol iddiası Yorumları