Özalp'ta kaziye evleri anasınıfı oluyor   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-11-2010 (18:49)   Son Mesaj: 10-11-2010 (18:49)    Cevap: 0    Gösterim: 458  

    10-11-2010

    Özalp'ta kaziye evleri anasınıfı oluyor

    Özalp'ta kaziye evleri anasınıfı oluyor


    Van'ın Özalp Kaymakamlığı ile Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan eğitim seferberliği çerçevesinde, derslik sıkıntısı bulunan köylerdeki taziye evleri anasınıflarına dönüştürülüyor.

    Türkiye'nin İran sınırına sıfır noktada bulunan Özalp ilçesine bağlı köyler, ilk kez kaymakam düzeyinde bir yetkiliyi ağırladı. İlçeye bağlı tüm köyleri gezme kararı alan Kaymakam Şener Çağlar, önceki gün sınıra sıfır noktada bulunan Aşağı ve Yukarı Koçkıran köylerini ziyaret etti. Köydeki okulda incelemelerde bulunan Kaymakam Çağlar, karşısına çıkan çocuklarla tek tek ilgilenerek şeker dağıttı.
    Köyde yapılmakta olan taziye evini de gezen Kaymakam Çağlar, buranın anasınıfına dönüştürülmesi için talimat verdi. Köylüler, taziye evinin kadınlar bölümünde anasınıfı yapılacak olmasını memnuniyetle karşılayarak Kaymakam Çağlar'a teşekkür ettiler. Kaymakam Çağlar, köylülerin duyarlı davranışlarının takdire şayan olduğunu, en kısa sürede taziye evini anasınıfına dönüştürerek eğitime sunacaklarını söyledi.

    İlçeye bağlı köylerde, yaşanan derslik sıkıntısı yüzünden taziye evlerini ana sınıflarına dönüştürmeye başladıklarını dile getiren Kaymakam Çağlar, şu ana kadar 2 taziye evinin bu şekilde eğitime kazandırıldığını, ilçede okuma yazma oranının artırılması ve okulöncesi eğitimin yaygınlaşmasına yönelik çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirtti.

    Kaymakam Çağlar, geçtiğimiz yıl bin 915 çocuğun okulöncesi eğitimden faydalandığını, bu yıl bu rakamı 2 bin 500'e çıkarmayı hedeflediklerini, ayrıca geçtiğimiz yıl 43 olan anasınıfı sayısını da bu yıl taziye evleri ve köy odalarının da eklenmesi ile 51'e yükseltildiğini sözlerine ekledi.




    Özalp'ta kaziye evleri anasınıfı oluyor Yorumları