Kırgızistan'daki seçimler Türkiye'yi mutlu etti   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-11-2010 (18:34)   Son Mesaj: 10-11-2010 (18:34)    Cevap: 0    Gösterim: 526  

    10-11-2010

    Kırgızistan'daki seçimler Türkiye'yi mutlu etti

    Kırgızistan'daki seçimler Türkiye'yi mutlu etti


    Türkiye, dün Kırgızistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinin demokratik olgunluk ve huzur ortamında yapılmasını memnuniyetle karşıladığını bildirdi.

    Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Parlamento seçimlerinin başarıyla sonuçlanmasıyla birlikte kardeş Kırgızistan halkının, içinde bulunduğu hassas süreci büyük ölçüde geride bıraktığı keza memnuniyetle müşahede edilmektedir." denildi.
    Seçimlerin, bağımsızlığını kazanmasından sonra Kırgızistan'da düzenlenen en önemli seçimleri teşkil ettiği belirtilen açıklamada, "Kırgızistan halkının benimsemiş olduğu parlamenter demokrasinin ülkenin istikrara, barışa ve refaha kavuşmasını hızlandıracağına inanmaktayız. Haziran ayında yaşanan gerginlikten sonra, seçimlerin ülkenin güneyinde de olaysız ve geniş bir katılımla gerçekleşmesi bu düşüncemizi güçlendirmektedir." ifadelerine yer verildi.

    Açıklamada, "Türkiye'nin girişimiyle iki ülke tarafından 2 Ekim 2010 tarihinde Issık Göl'de düzenlenen "Etnikler arası Diyalog: Uzlaşma ve Hoşgörü" konulu Konferans'ta oluşan uzlaşma ikliminin tüm ülkeye yayıldığının parlamento seçimleri vesilesiyle ortaya çıkmasından büyük mutluluk duyulmaktadır." denildi. Söz konusu toplantıya Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da katılmıştı.

    Kardeş Türk Cumhuriyetleri'yle işbirliği ve dayanışmanın Türkiye'nin dış politika öncelikleri arasında bulunduğu belirtilen açıklamada, geçiş sürecinde Kırgızistan'a sağladığı desteği önümüzdeki dönemde de devam ettireceği vurgulandı.




    Kırgızistan'daki seçimler Türkiye'yi mutlu etti Yorumları