Nevzat Tarhan'a tavsiye edilen kitap   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-11-2010 (18:18)   Son Mesaj: 10-11-2010 (18:18)    Cevap: 0    Gösterim: 783  

    10-11-2010

    Nevzat Tarhan'a tavsiye edilen kitap

    Nevzat Tarhan'a tavsiye edilen kitap


    TRT Haber’de cumartesi akşamları yayınlanan “Gündem’e Özel’in bu haftaki konuğu psikiyatr, yazar ve akademisyen Prof. Dr. Nevzat Tarhan oldu. Program suncusu Tarhan'a kitap tavsiye etti.

    Usta gazeteci Mehmet Gündem, Tarhan"ın aksine, bu kez soruları kendisi sordu. 58 yıllık yaşamını Gündem"e anlatan ünlü psikiyatr Tarhan, geçen yıl kaybettiği eşinden bahsederken duygulu anlar yaşadı. Bunun üzerine Tarhan"ı teselli eden Gündem, ona bir kitap tavsiye etmek istediğini söyledi ve "Nevzat Tarhan isminde tanıdığım bir psikiyatr var, onun "İnanç Psikolojisi" kitabını tavsiye edebilirim." dedi. Bu espriye tebessüm eden Tarhan ise, "kitap yazmak kolay, ancak insan bazen uygulamada başarılı olamayabiliyor" cevabını verdi.
    30 yıllık hayat arkadaşı eşi Nermin Tarhan"ı geçtiğimiz yıl kaybeden Prof. Dr. Tarhan, hastane odasında bulunan saatin durduğunu aktardı ve bu saati hala sakladığını sözlerine ekledi. Çektiği acıyı "dokunmak istiyorsun dokunamıyorsun, konuşmak istiyorsun konuşamıyorsun." Sözleriyle dile getiren psikiyatr Tarhan"ın her şeye rağmen metin duruşu dikkatlerden kaçmadı.

    GATA"da doçentlik Çorlu"da veterinerlik

    Aynı zamanda eski bir asker olan Nevzat Tarhan, programda 30 yıllık askerlik anılarına da değindi. O dönem GATA"da tek psikiyatr doçenti iken Çorlu"ya veterinerlik okuluna tayin ettirildiğini söyleyen Tarhan, mahkeme kararıyla geri dönmesine karşın, "yaşam tarzını beğenmiyoruz" denilerek tekrar sürgün edileceğinin sinyali verildiği için kendi isteğiyle emekli olmuş. Ünlü psikiyatr, askerliği bırakmış olmasına rağmen askerliğin hala kendisini bırakmadığını da esprili bir şekilde dile getirdi.




    Nevzat Tarhan'a tavsiye edilen kitap Yorumları