İzmir'de fuhuş operasyonu: 12 gözaltı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-11-2010 (18:04)   Son Mesaj: 10-11-2010 (18:04)    Cevap: 0    Gösterim: 481  

    10-11-2010

    İzmir'de fuhuş operasyonu: 12 gözaltı

    İzmir'de fuhuş operasyonu: 12 gözaltı


    İzmir'e yurt dışından getirdikleri kadınları fuhuşa zorladıkları belirtilen şebekeye yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 12 kişi, adliyeye sevk edildi.

    Edinilen bilgiye göre Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, 4 ay sürdürdüğü takip sonrası 3'ü otel toplam 22 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

    Operasyonda gözaltına alınan 11 kişiden 2'si, ifadelerinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakılırken aralarında şebeke yöneticisi olduğu belirtilen N.A.'nın da yer aldığı 9 kişi ise sorgulamalarının ardından "Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, fuhuşa aracılık ve yer temin etmek, hürriyeti engelleme, tehdit" suçlamalarıyla İzmir Adliyesi'ne sevk edildi.

    Şebekenin, daha önce fuhuş için kendilerini arayan kişilerin cep telefonu numaralarını kaydettikleri, son dönemlerde bu telefon numaralarına 'Yeni mamullerimiz var, yüzde 25 indirimli kampanyamızı kaçırmayın' gibi kampanya mesajları gönderdikleri, polisin de bu mesajla ilgili kendilerine gelen bilgi üzerine takip başlattığı öğrenildi.

    Aynı suçtan daha önce de yakalandığı belirtilen şebeke üyelerinin, yurt dışından "garsonluk, eğitimcilik" gibi alanlarda çalışma vaadiyle Türkiye'ye getirdikleri kadınların pasaportlarına el koyarak, tehditle fuhuşa zorladıkları belirtildi. Kadınları anlaşmalı oldukları taksicilerle götürüp getirdikleri ileri sürülürken, hepsi üniversite mezunu olan kadınlardan bazılarının da zanlılardan şikayetçi oldukları öğrenildi.

    Şebeke tarafından fuhuşa zorlandıkları belirtilen 10'u Moldova, 4'ü Ukrayna, 2'si Rus, 1'i Azerbaycan uyruklu 17 kadın, ifadeleri alındıktan sonra sınır dışı edilmek üzere Yabancılar Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edilirken 2 Türk kadın ise serbest bırakıldı.
    İHA




    İzmir'de fuhuş operasyonu: 12 gözaltı Yorumları