Üniversiteden tutuklu ve hükümlülere destek   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-11-2010 (16:56)   Son Mesaj: 10-11-2010 (16:56)    Cevap: 0    Gösterim: 492  

    10-11-2010

    Üniversiteden tutuklu ve hükümlülere destek

    Üniversiteden tutuklu ve hükümlülere destek


    Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) ve Adana Cumhuriyet Başsavcılığı arasında, kentteki cezaevlerinde bulunan tutuklu ve hükümlülere sosyal ve kültürel yönden destek sağlamak amacıyla protokol imzalandı.

    ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, Adana Adliyesinde düzenlenen protokol imza töreninde, Adana Cumhuriyet Başsavcılığının tutuklu ve hükümlülere yönelik proje teklifinin kendilerini heyecanlandırdığını söyledi.
    Komisyon oluşturarak konuyla ilgili çalışma yapabileceklerine ilişkin karar aldıklarını belirten Akınoğlu, şöyle konuştu:

    ''Tutuklu ve hükümlülere sosyal ve kültürel katkının dışında sağlık yönünden yapacağımız faaliyetlere üniversitenin tüm birimleri katılacak. Oldukça heyecan verici olan bu projenin hem insanı değerlerin artması açısından hem de AB'ye uyum sürecine çok değerli katkı sağlayacağına inanıyorum. Proje, cezaevindeki tutuklu ve hükümlülerin sosyal hayata uyumları ve topluma kazandırılmaları açısından olumlu.''

    Cumhuriyet Başsavcısı Sabri Beytorun da, çağdaş infaz anlayışında hükümlüleri sadece cezaevlerinde kapalı mekanlarda tutmanın yetmediğini belirterek, onların topluma kazandırılması için sosyal ve kültürel yönden desteklenmeleri gerektiğini söyledi.

    Bu amaç doğrultusunda çeşitli kurslarla meslek ve el becerilerini geliştirmelerini sağlamak gibi sorumluluklarının bulunduğunu belirten Beytorun, ''Tutuklu ve hükümlülerin boş zamanlarının kalmaması, günlerini dolu dolu geçirirken aynı zamanda bir şeyler öğrenerek topluma intibaklarının daha iyi olacağı düşüncesiyle bu tür çalışmalar gerçekleştiriliyor'' dedi.

    Adana'daki ceza infaz kurumlarından sorumlu Cumhuriyet Savcısı Hakan Uyar da projenin içeriği hakkında bilgi vererek, şunları kaydetti:

    ''Projedeki amaç, Adana'daki cezaevlerinde bulunan tutuklu ve hükümlülerin sosyal ve kültürel bakımdan geliştirilmelerini içeriyor. Projenin hayata geçmesiyle tutuklu ve hükümlülere, kurumda bulundukları süreyi en etkin ve verimli şekilde değerlendirmeleri için gerekli sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler, iş ve meslek kursları, sağlık taramaları, eğitim ve öğretim gibi imkanlar sunulacak.''

    Konuşmaların ardından, Akınoğlu ve Beytorun arasında protokol imzalandı.




    Üniversiteden tutuklu ve hükümlülere destek Yorumları