Peygamber torunuyum deyip dolandırdı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-11-2010 (14:08)   Son Mesaj: 10-11-2010 (14:08)    Cevap: 0    Gösterim: 596  

    10-11-2010

    Peygamber torunuyum deyip dolandırdı

    Peygamber torunuyum deyip dolandırdı


    Bursa'da, kendisini ''Peygamber soyundan geliyorum'' diyerek tanıtan ve bu yolla vatandaşları 1 milyon 200 bin lira dolandırdığı iddia edilen kadın ile 11 akrabası gözaltına alındı.

    Alınan bilgiye göre, Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, elektronik posta ile gelen bir ihbar üzerine, çevresinde kendisini ''Peygamber soyundan geliyorum'' diyerek tanıtan Türkan D. (48) ile akrabalarını izlemeye başladı.
    Polis, Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesinde yaşayan Türkan T, kardeşleri, oğlu, gelini ve akrabalarının, dini içerikli sohbetlere katılarak, burada tanıştıkları kişilere muhafazakar aileler için havuzlu villalar yaptıracağını söylediğini tespit etti.

    İnşaat şirketi kuran ve havuzlu villalar için sadece katkı payı ve tapu masrafları olarak 40 kişiden para toplayan Türkan T'nin, kooperatife katılmak isteyen bazı kişileri ise, ''İstihareye yattım o yüzden seni aramızda görmek istemiyorum'' diyerek geri çevirdiği belirtildi.

    Polis ekiplerince 4 ay boyunca takip edilen Türkan D, oğlu Uğur D, kardeşleri Mehmet S, Turan S, Devran S, gelinleri Leyla S. ile akrabaları Vahide T, Hanefi A, Gamzegül G, Mehmet G, Eren Ö. ve Şahika S. gözaltına alındı.

    Vatandaşları 1 milyon 200 bin TL dolandırdıkları öne sürülen zanlılar, sorgulamalarının tamamlanmasının ardından, ''Örgüt kurmak, örgüt kapsamında dini istismar ederek nitelikli dolandırıcılık yapmak'' suçlarından adliyeye sevk edildi.




    Peygamber torunuyum deyip dolandırdı Yorumları