Davutoğlu ve Gönül Brüksel yolcusu   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-11-2010 (13:34)   Son Mesaj: 10-11-2010 (13:34)    Cevap: 0    Gösterim: 521  

    10-11-2010

    Davutoğlu ve Gönül Brüksel yolcusu

    Davutoğlu ve Gönül Brüksel yolcusu


    Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, 14 Ekimde Brüksel'de düzenlenecek NATO Dışişleri ve Savunma Bakanları toplantılarına heyetlerle birlikte katılacak.

    Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Kuzey Atlantik Konseyi'nin, 14 Ekim sabahı Savunma Bakanları formatında toplanacağı, daha sonra Dışişleri ve Savunma Bakanlarının ortak toplantıda bir araya geleceği ve müteakiben Dışişleri Bakanları toplantısının düzenleneceği belirtildi.
    Dışişleri ve Savunma Bakanları söz konusu toplantılarda, 19-20 Kasım 2010 tarihlerinde Lizbon'da düzenlenecek NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi hazırlıklarını ele alacak.

    Bu çerçevede Bakanların, "Lizbon Zirvesi'nde kabul edilmesi öngörülen İttifak'ın yeni stratejik konsepti hakkında kapsamlı görüş alışverişinde bulunmaları, ayrıca NATO reformu, genişleme, ortaklıklar, kapsamlı yaklaşım, füze savunması ve Afganistan konularını" ele almaları bekleniyor.

    Dışişleri ve Savunma Bakanlarının bazı mevkidaşlarıyla ikili görüşmeler yapması da öngörülüyor.




    Davutoğlu ve Gönül Brüksel yolcusu Yorumları