Polis aradığı katili 20 yıl sonra buldu   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-11-2010 (11:08)   Son Mesaj: 10-11-2010 (11:08)    Cevap: 0    Gösterim: 473  

    10-11-2010

    Polis aradığı katili 20 yıl sonra buldu

    Polis aradığı katili 20 yıl sonra buldu


    Şanlıurfa'da 1989 yılında Haleplibahçe Muhtarı Abdullah Hak'ı bıçaklayarak öldüren katil zanlısı 20 yıl sonra Polisin fotoğraf teknolojisini kullanmasıyla yakalandı.

    Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğüne Bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü Aranan Şahıslar Büro Amirliği uzun yıllardır aranan şahısları bulmak üzere teknolojiden yararlandı. Aranan şahısların daha önceki fotoğraflarını bulan Polis, teknolojiyi kullanarak günümüzdeki şeklini çıkarttı.
    1989 yılında Haleplibahçe Muhtarı Abdullah Hak'ı bıçakla öldüren Sabri Sağıroğlu, o günlerde yakalandı. Bir müddet yattıktan sonra Rahşan affı olarak bilinen afla şartlı tahliye ile serbest kalan Sağıroğlu daha sonra başka bir olaya karışınca, Şanlıurfa 1. Ağır Ceza Mahkemesinin 38 yıl kesinleşmiş ağır cezası ile tekrar arananlar listesine girdi.

    Bu süre zarfında Mehmet K. sahte kimlikle yaşamaya başlayan ve oturduğu yerden taşınan Sağıroğlu'nun fotoğrafı geçen yıl Şanlıurfa Emniyeti tarafından kullanılan fotoğraf teknolojisi ile yenilendi.

    Şahsın Eyyüp Peygamber Mahallesinde oturduğunu tespit eden Polis, adreste oturanları tek tek izlemeye aldı. Mehmet K. ismiyle sahe kimlik kullanan kişinin Sabri Sağıroğlu olduğunu belirleyen Emniyet güçleri Mehmet K. isimli şahsada ulaştı. Mehmet K'nin olaydan habersiz olduğunu kimlik bilgilerini kullandığının anlaşılması üzerine Polis dün akşam Sağıroğlu'nun evine baskın düzenledi. Polisi görünce oturduğu evden otomobiline binip kaçan Sabri Sağıroğlu Polis ekiplerinin takibi sonucu Eyyübiye mahallesinde aracının önü kesilerek yakalandı.

    Muhtar Abdullah Hak'ı neden öldürdüğünü hatırlamadığını belirten Sağıroğlu ifadesinin ardından alınan doktor raporundan sonra bugün çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

    (sanliurfa.com)




    Polis aradığı katili 20 yıl sonra buldu Yorumları