Huzur Giyim ihbar eden veliaht ikramiye aldı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-11-2010 (10:22)   Son Mesaj: 10-11-2010 (10:22)    Cevap: 0    Gösterim: 596  

    10-11-2010

    Huzur Giyim ihbar eden veliaht ikramiye aldı

    Huzur Giyim ihbar eden veliaht ikramiye aldı


    Maliye,

    Türkiye"nin önde gelen tekstil şirketlerinden olan Huzur Giyim"de, üç yıldır devam eden vergi cezası krizi nihayet çözüldü.Star'ın haberine göre, Maliye "vergi kaçırıyor" diyerek babasını ihbar eden Huzur Giyim"in sahibi Turgut Gençal"ın oğlu Abdullah Gençal"a ihbar ikramiyesi olarak yaklaşık 500 bin lira ödedi.

    Uzlaşmaların ardından şirketten yaklaşık 5 milyon liralık vergi tahsil edildi. Huzur Giyim"de huzursuzluğa neden olan ihbar süreci şöyle: "Huzur Giyim"deki huzursuzluk 1990"lı yıllarda başladı.

    Aynı yıllarda, Huzur Giyim"in patronu Turgut Gençal, şirket yönetim kuruluna oğulları Abdullah, Hulusi ve Bahadır"ı da aldı. Ardından Gençal"ın adı bazı mankenlerle anılmaya başlandı.

    Bunun üzerine, Baba Gençal, oğlu Abdullah"a 800 bin dolar vererek şirket hisselerini geri aldı. Bu operasyonla birlikte Huzur Giyim"de sıkıntı başladı.

    Oğul Abdullah, yıllarca, hissesinin bedelinin daha yüksek olduğunu öne sürerek, şirketten daha fazla para almak istedi.

    Şirketten istediği parayı alamayan Abdullah, çareyi aile şirketini Maliye"ye "vergi kaçırıyor" ihbarı yapmakta buldu.

    ÖDÜL İÇİN EYLEM BİLE YAPTI

    Abdullah"ın Maliye"ye teslim ettiği evraklardan yola çıkan Maliye denetim elamanları, şirkete yaklaşık 23 milyon liralık vergi cezası kesti. Cezanın ardından Abdullah, ihbar tazminatı için Maliye"ye başvuruda bulundu.

    Maliye ise 2010 yılı içinde ödenek konulmadığı için Abdullah"ın ihbar primini ödeyemedi. Bunun üzerine Başbakanlığa mektup yazarak, ihbar priminin ödenmesini isteyen Abdullah, hatta bir ara tek kişilik eylem de yaptı. Bu tüm olaylar geçtiğimiz günlerde son buldu.

    Maliye, uzlaşmanın ardından şirketten yaklaşık 5 milyon liralık tahsilat yaptı. İhbarı yapan Abdullah"a da 500 bin lira ödül verdi. Böylece, Huzur Giyim"deki huzursuzluk sona ermiş oldu."

    Star




    Huzur Giyim ihbar eden veliaht ikramiye aldı Yorumları