Şahin'den Emir Kusturica yorumu   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-10-2010 (18:37)   Son Mesaj: 10-10-2010 (18:37)    Cevap: 0    Gösterim: 577  

    10-10-2010

    Şahin'den Emir Kusturica yorumu

    Şahin'den Emir Kusturica yorumu


    TBMM Başkanı Şahin, Emir Kusturica'nın açıklamalarını eleştirerek, ''Eğer sarf edilen talihsiz sözler varsa ve bu talihsiz sözler özellikle kadınlara yönelik, kadınlara yapılan zulmü adeta meşru gören sözlerse bu sözlere herkes tepki gösterebilir'' dedi.

    Mehmet Ali Şahin, Antalya'nın Döşemealtı ilçesinde düzenlenen 2. Döşemealtı Yağlı Güreşleri'ne katıldı. Şahin, güreşlerin yapıldığı Döşemealtı Stadı'na girişte gazetecilerin Boşnak asıllı Sırp yönetmen Emir Kustarica'nın 47. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali jüri üyeliğinden çekilmesiyle ilgili sorularını yanıtladı.
    TBMM Başkanı Şahin, Kusturica'nın, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın kendisine karşı düşmanca davrandığına ilişkin sözlerinin hatırlatılması üzerine, şöyle konuştu:

    ''Bizim ülkemizde hiç kimse bir başka şahsa düşman olmaz ama eğer sarf edilen talihsiz sözler varsa ve bu talihsiz sözler özellikle kadınlara yönelik, kadınlara yapılan zulmü adeta meşru gören sözlerse bu sözlere herkes tepki gösterebilir. Türk halkı bu yanlış sözlere tepki göstermiştir, Sayın Bakan da bu sözlere tepki göstermiştir. Yoksa kim hangi sözü söylerse söylesin, her insanın şahsı ve şahsının güvenliği Türkiye Cumhuriyeti yasalarıyla teminat altındadır. O tür suçlamalarda bulunması bir noktada kendi kabahatini bastırmaya yönelik sözlerdir diye değerlendiriyorum.''

    Şahin, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın Altın Portakal Film Festivali'ne katılmamasını, ''O kendi takdiridir, ona karışamam'' şeklinde değerlendirirken, ''Size festival için davet geldi mi?'' yönündeki soruya da ''Telgrafla katılabileceğim. İmkanlarım ancak ona müsait'' diye yanıtladı.

    -TÜRBAN KARARI-

    Mehmet Ali Şahin, üniversitelerde türbanın serbest bırakılmasıyla Meclis'te herhangi bir düzenleme olup olmayacağına ilişkin sorusuna da şu yanıtı verdi:

    ''Mecliste düzenleme yapılması gibi bir düzenleme gerektiğini söylemedim. Böyle bir ihtimalin varlığından bahsettim. Çünkü siyasi partilerimizin açıklamalarını incelediğimizde onların bir yasal düzenleme talebiyle Meclise gelebileceklerini tahmin ediyorum. Gelirse bunun nasıl bir düzenleme olacağını hep beraber görürüz. Anayasa değişikliği mi olur, YÖK Kanunu'nda bir değişiklik mi olur veya YÖK Kanunu'nun ek 17. maddesi hala yürürlüktedir, iptal edilmemiştir, dolayısıyla yürürlükte olan kanunu uygulayalım diye bir mutabakat mı sağlanır, bütün bunları önümüzdeki süreçte göreceğiz.''

    Daha sonra güreş alanında vatandaşları selamlayan TBMM Şahin, vatandaşların arasında olduğunu gördüğü, Dağlıca'da şehit düşen Piyade Çavuş Mustafa Uysal'ın annesi Nefise Uysal'ı protokol bölümüne davet etti. Nefise Uysal ile bir süre oturan Şahin, yaşlı kadınla sohbet etti. Nefise Uysal, güreşlere katılacağını duyunca TBMM Başkanı Şahin'i görmek istediğini söyledi ve Şahin'den hacca gitmek için destek istedi.

    Nefise Uysal daha sonra güreş alanından ayrıldı.




    Şahin'den Emir Kusturica yorumu Yorumları