Yakış: AB'nin başörtüsü isteği yok   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-10-2010 (16:36)   Son Mesaj: 10-10-2010 (16:36)    Cevap: 0    Gösterim: 498  

    10-10-2010

    Yakış: AB'nin başörtüsü isteği yok

    Yakış: AB'nin başörtüsü isteği yok


    TBMM AB Uyum Komisyonu Başkanı Yaşar Yakış, Türkiye'deki başörtüsü konusunda Avrupa Birliğinin herhangi bir isteğinin olmadığını söyledi.

    Yakış, memleketi Akçakoca ilçesinde parti teşkilatı ile köyleri gezerek, vatandaşlarla sohbet etti.
    Yakış, AA muhabirinin Avrupa ülkelerindeki üniversitelerde kılık kıyafet uygulamalarına ilişkin sorularını yanıtladı. Avrupa'nın kılık kıyafet konusunda herhangi bir standardı bulunmadığını kaydeden Yakış, AB'ye üye 27 ülkenin 27'sinde de farklı uygulamaların yapıldığını bildirdi.

    Yaşar Yakış, şunları kaydetti:

    ''İngiltere'de başörtüsü konusu kesinlikle bir sorun olmamıştır. Hatta kıyafet sorunu olmamıştır. Mesela İngiltere'de yaşayan Hintlilerin bir kabilesi olan Sing'lerin özel bir saç modeli vardır. Doğduklarından beri saçlarını kesmezler, dizlerine kadar uzun saçlarını başlarına dolarlar. Bu kendilerini ifade eden bir yöntemleridir. İngiliz makamları bundan rahatsız olmamışlardır. Hindistan'dan gelen çok sayıda Müslüman vardır onlarında başı örtülüdür. İngiltere'de kabul edilemeyecek olan burka tipi, sadece gözlerin görüldüğü içinde kim var erkek mi kadın mı, terörist midir değil midir görülemeyen, güvenliği tehdit ettiği anlayışıyla buna müsamaha etmezler. Bunun dışında İngiliz kamuoyu daha müsamahakardır.

    Fransa'da da daha önceleri yumuşak olan yasalar, özellikle Amerika'daki ikiz kulelere saldırılar ve terör örgütü El Kaide'nin eylemleri ortaya çıktıktan sonra bu konuda daha hassaslaşmaya başladılar. Bazı ortaokullardan başlamak üzere baş örtüsünü yasak etti. Kamusal alanlarda da burka şeklini yasak etti. Ülkeden ülkeye bu şekil değişiyor. Neden AB müktesebatında bu düzenlemeyle ilgili bir alan yoktur? Yakın bir zamanda da ortak bir giyim şeklinde bir müktesebatın da olmayacağı kanısındayım.''




    Yakış: AB'nin başörtüsü isteği yok Yorumları