Boydak: Ülkeye yabancılar gibi güvenmeliyiz   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-10-2010 (16:21)   Son Mesaj: 10-10-2010 (16:21)    Cevap: 0    Gösterim: 469  

    10-10-2010

    Boydak: Ülkeye yabancılar gibi güvenmeliyiz

    Boydak: Ülkeye yabancılar gibi güvenmeliyiz


    Boydak Holding CEO'su Memduh Boydak, Türkiye'nin iyi yolda ilerlediğini belirterek, "Ülkenin geleceğine yabancılar güveniyorsa biz de güvenmeliyiz." dedi.

    Boydak, Kahramanmaraş Lider İşadamları Derneği (KALİDA) tarafından organize edilen 'Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma ve Tecrübe Paylaşımı' konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı. Ramada Otel'de düzenlenen konferansta, iş dünyasına hitap eden Boydak, şirketlerinin kurumsallaşma sürecinde yaşadıkları tecrübeleri paylaştı. İki kardeşin girişimcilik ruhu ile başlayan sürecin, 1980'li yıllarda ikinci neslin işin içine girmesiyle yeni bir döneme belirten Boydak, 1990'lı yıllarda da markalaşma hamlesinin başladığını kaydetti. 1991'de ilk televizyon reklâmını vermeleriyle birlikte markalaşma sürecine girdiklerini ve şirketlerinde yönetim anlayışının da geliştiğine vurgu yapan Boydak, 2000'lerde de kurumsallaşmaya başladıklarını ifade etti. Şimdi şirketlerinde birinci ve üçüncü neslin birlikte iş yaptığına dikkat çeken Boydak, "Kuşak çatışması normalde aile şirketlerinde en önemli meselelerden biridir. Ancak biz aynı çatı altında kuşak çatışması olmadan çalışıyor ve 8 farklı sektörde faaliyet gösteriyoruz." ifadelerini kullandı.Şirket olarak özellikle mobilya sektöründe, dünyada söz sahibi bir marka olmak istediklerinin altını çizen Boydak, bu bağlamda çalışmalarının sürdüğünü ve global bir firma olma yolunda da gayret ettiklerini belirtti. Boydak, kurumsallaşmanın ilk şartlarından birinin ortaklık kültürü olduğuna dikkat çekti. Bu kültürün gelişmediği bir yerde ortaklık yürütmenin de mümkün olmadığını kaydeden Memduh Boydak, güven, saygı ve ortağa karşı her türlü sabır göstermenin gerekliliği üzerinde durdu. Ortaklıklarda müzakere ve istişarenin de önemine dikkat çeken Boydak, başarının kolektifleştirilmesi gerektiğini dile getirdi. İşin yönetimi ve psikolojinin yönetimi konularına vurgu yapan ve şirketlerinde de bu duruma özellikle dikkat ettiklerini söyleyen Boydak, "Bizler, ailenin bizi biz yapan değerlerini benimsedik. Ailevi değerlerimizin üstüne kurumsal değerleri de bina ettik. Ekip çalışması ve profesyonelleşmeyi önemsedik." diye konuştu. Tüketicinin beklentilerini de iyi bir şekilde takip ettiklerini anlatan Boydak, işadamlarına tavsiyelerde de bulundu. Sadece Türkiye'yi değil dünyayı takip ettiklerini aktaran Boydak, "Kalite bilincini önemsememiz lazım. Tasarım ve ARGE çalışmalarına da gereken önem verilmeli. Güzel kadrolarla çalışmak ve satış sonrası hizmetler de başarı da önemli faktörler. İşlerimizi yürütürken ortaya bir hedef de koymalıyız. Hedef yönetimine, ölçek ve odaklanmaya dikkat etmemiz lazım." şeklinde konuştu.

    Katılımcılar tarafından kendisine yöneltilen soruları da cevaplandıran Boydak, ekonomi anlamında Türkiye'nin iyi yolda ilerlediğine dikkat çekti. "Sorunlar bizi yıldırmamalı." diyen Boydak, Türkiye'nin geleceğine yabancılar güveniyorsa, kendilerinin de güvenmesi gerektiğinin altını çizdi. Sanayi alanında yapılan atılımlara da vurgu yapan Boydak, "Türkiye bölgede sözü dinlenen bir ülke haline geldi. Ülkemiz iyi yolda ilerliyor." değerlendirmesinde bulundu. Referandumun da beklenti, heyecan ve motivasyonlarını artırdığını kaydeden Boydak, geleceğe daha güvenle baktıklarını ifade etti.

    Konuşmasının ardından, KALİDA Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ökkeş Balsuyu, Boydak'a tecrübelerini paylaşmasından dolayı teşekkürlerini sundu. Balsuyu daha sonra Boydak'a günün anısına derneğinin logosunun yer aldığı bir bakır işleme hediye etti.




    Boydak: Ülkeye yabancılar gibi güvenmeliyiz Yorumları