Şahin'den Kusturica tepkisine destek   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-10-2010 (15:58)   Son Mesaj: 10-10-2010 (15:58)    Cevap: 0    Gösterim: 474  

    10-10-2010

    Şahin'den Kusturica tepkisine destek

    Şahin'den Kusturica tepkisine destek


    TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, tartışılan yönetmen Emir Kusturica'nın yapmış olduğu açıklamaları eleştirdi. Şahin, kadınlara yapılan zulmü meşru gören sözlere herkesin tepki gösterebileceğini söyledi.

    Antalya'nın Döşemealtı ilçesinde düzenlenen 2. Döşemealtı Yağlı Güreşleri'ne katılan Meclis Başkanı Şahin, güreş alanında basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.TBMM Başkanı Şahin, Boşnak asıllı Sırp yönetmen Emir Kusturica'nın, juri üyeliğinden ayrılarak şehri terk etmesinin sorulması ve Kusturica'nın Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a 'düşman' demesiyle ilgili soruları cevaplandırdı.

    Şahin, "'Bizim ülkemizde hiç kimse bir başka şahsa düşman olmaz ama eğer sarfedilen talihsiz sözler varsa ve bu talihsiz sözler özellikle kadınlara yönelik, kadınlara yapılan zulmü adeta meşru gören sözlerse bu sözlere herkes tepki gösterebilir. Türk halkı, bu yanlış sözlere tepki göstermiştir, Sayın Bakan da bu sözlere tepki göstermiştir." diye konuştu.

    Şahin; Bakan Günay'ın 47. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'ne tepki göstererek katılmamasını ise Günay'ın kendi takdiri olduğunu, kendisinin bu konuya karışamayacağını açıkladı.

    "TÜRBAN KARARIYLA İLGİLİ DÜZENLEME YAPILMASI GEREKTİĞİNİ SÖYLEMEDİM"

    Üniversitelere girişte türbanın serbest bırakılmasıyla ilgili TBMM'de herhangi bir düzenleme yapılıp yapılmayacağının sorulması üzerine Başkan Şahin, "Meclis'te düzenleme yapılması gerektiğini söylemedim. Böyle bir ihtimalin varlığından bahsettim. Çünkü siyasi partilerimizin açıklamalarını incelediğimizde onların bir yasal düzenleme talebiyle Meclis'e gelebileceklerini tahmin ediyorum. Gelirse bunun nasıl bir düzenleme olacağını hep beraber görürüz." şeklinde konuştu.

    Türbanla alakalı "Anayasa değişikliği mi olur, YÖK Kanunu'nda bir değişiklik mi olur veya YÖK Kanunu'nun ek 17. maddesi hala yürürlüktedir, iptal edilmemiştir, dolayısıyla yürürlükte olan kanunu uygulayalım diye bir mutabakat mı sağlanır." diyen Şahin, bütün bu soruların cevabını önümüzdeki süreçte göreceklerini hatırlattı.




    Şahin'den Kusturica tepkisine destek Yorumları