Adalet Bakanı'ndan danışman yalanlaması   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-10-2010 (14:37)   Son Mesaj: 10-10-2010 (14:37)    Cevap: 0    Gösterim: 545  

    10-10-2010

    Adalet Bakanı'ndan danışman yalanlaması

    Adalet Bakanı'ndan danışman yalanlaması


    Adalet Bakanı Sadullah Ergin, 2006 yılında yapılan anlaşma ile Kaliforniya Eyalet Sacramento bölgesinden atanan bir Amerikalı savcının Adalet Bakanlığı’nda danışman olarak çalıştığı iddialarını yalanladı.

    Adalet Bakanı Sadullah Ergin, 2006 yılında yapılan anlaşma ile Kaliforniya Eyalet Sacramento bölgesinden atanan bir Amerikalı savcının Adalet Bakanlığı"nda danışman olarak çalıştığı iddialarını yalanladı.
    CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk"ün soru önergesini yanıtlayan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Amerika Birleşik Devletleri ile hukuki ve cezai konularda adli yardımlaşma, suçluların iadesi, terörizmin finansmanı ve kara para ile mücadele konularında işbirliğinin sürdürülmekle birlikte, Adalet Bakanlığı"nda danışman savcı bulundurulması yönünde ikili bir anlaşmanın söz konusu olmadığını söyledi.

    -"BİLGİ PAYLAŞIMI VE DANIŞMA SÖZ KONUSU DEĞİL"-

    "2006 yılında yapılan bir anlaşma ile Kaliforniya Eyalet Sacramento Bölgesinden atanan bir Amerikalı savcının Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı"nda danışman olarak çalıştığı" iddiası hiçbir şekilde doğru değildir diyen Adalet Bakanı, "Bu itibarla iddia edildiği gibi, bilgi paylaşımı veya danışma da söz konusu olmamıştır" dedi.

    -"DANIŞMAN VAR AMA BAKANLIĞIMIZIN İLGİSİ YOK"-

    Amerika Birleşik Devletlerinin diğer ülkelerde olduğu gibi Türkiye Büyükelçiliğinde de yerleşik hukuk danışmanı statüsünde belirli süre için atanan bir görevlinin olduğuna işaret eden Adalet Bakanı, şöyle dedi:

    "Bu çerçevede, ülkemizdeki Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçiliğinde yerleşik hukuk danışmanı olarak görev yapan kişinin atanmasıyla bakanlığımızın bir ilgisi bulunmamaktadır. Amerika Birleşik Devletleri dışındaki bazı ülkelerin de Türkiye"deki büyükelçiliklerinde hukuk danışmanı statüsünde görevliler istihdam edilmektedir. Fransa, Kanada ve Norveç bu ülkelere örnek olarak verilebilir."

    (ANKA)




    Adalet Bakanı'ndan danışman yalanlaması Yorumları