TŞOF: Plakaya cezalar iptal edilsin   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-10-2010 (14:23)   Son Mesaj: 10-10-2010 (14:23)    Cevap: 0    Gösterim: 543  

    10-10-2010

    TŞOF: Plakaya cezalar iptal edilsin

    TŞOF: Plakaya cezalar iptal edilsin


    Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın, plakaya yazılan trafik cezalarının tümden iptal edilmesini gerektiğini belirterek, kararın tüm vatandaşlara uygulanmasını istedi.

    TŞOF Başkanı Apaydın, yaptığı yazılı açıklamada plakaya yazılan cezaların iptal edildiği haberlerini hatırlatarak, iptal edilecek cezaların vatandaşa yansımayacağı uyarısında bulundu. Mahkeme kararına göre sadece hakim, savcı ve milletvekillerine ait cezaların iptalinin söz konusu olduğunu belirten Apaydın, "Bu karar herkese uygulanmalı. Taksici esnafımıza yazılan cezaların yüzde 80'ini plakaya yazılan cezalar oluşturuyor. Bu haksızlığa bir an evvel son verilmeli" dedi.
    Hakim, savcı ve milletvekilleri için alınan kararın aslında tüm vatandaşın, özellikle şoför esnafının beklediği bir karar olduğunu vurgulayan Apaydın şöyle devam etti:

    "Mahkeme kararında plakaya ceza yazılmaması ve ceza makbuzunun sürücüye imzalatılması gerektiği belirtilmiştir. Ankara'da 2009'da taksilere verilen 74 bin 971 cezadan 60 bin 40'ı plakaya yazıldı. Minibüslere ise geçen yıl kesilen 41 bin 174 cezanın 23 bin 516'sı plakaya yazıldı. Yetkililerden bu uygulamanın durdurularak yazılan cezaların iptal edilmesini bekliyoruz. Alın teriyle evine ekmek parası götürmek için gece gündüz amme hizmeti gören İstanbullu taksici ve minibüsçü esnafımızın zamanında tahsil edilmeyen, 2005-2006 yıllarında gıyabında yazılan ve geçen beş yıllık dönemde sisteme girilmeyen trafik cezalarının bu yıl gecikme cezası uygulanarak tahsil edilmek istenmesi de hiçbir sağduyulu insanın kabul edebileceği bir durum değildir. Zamanında tahsil edilmeyen, sürücünün bilgisi olmayan gıyabi trafik cezalarına bir an evvel çözüm bulunmalıdır."

    ANKA




    TŞOF: Plakaya cezalar iptal edilsin Yorumları