Ankara'nın başkent oluşunun 87. yıldönümü   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-10-2010 (11:56)   Son Mesaj: 10-10-2010 (11:56)    Cevap: 0    Gösterim: 794  

    10-10-2010

    Ankara'nın başkent oluşunun 87. yıldönümü

    Ankara'nın başkent oluşunun 87. yıldönümü


    Ankara'nın başkent oluşunun 87. yıl dönümü 21 pare top atışıyla kutlanacak, ayrıca, Ankara Valiliği tarafından çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

    Ankara Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Ankara'nın başkent oluşunun 87. yıl dönümü dolayısıyla kutlama törenleri, 13 Ekimde Zivertepe'den 21 pare top atışı ile başlayacağı belirtildi.
    Açıklamada, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel başkanlığındaki heyetin, Anıtkabir'de Atatürk'ün mozolesine çelenk koyacakları, heyetin daha sonra Ulus Atatürk Anıtı tören alanındaki kutlama törenleri ve etkinliklere katılacağı bildirildi.

    Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada da Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Valiliği ile ortaklaşa düzenlenen resmi törenlerin ardından 13 Ekim Çarşamba akşamı bir resepsiyon düzenleneceği ifade edildi.

    -''BÜYÜK SEĞMEN ÖDÜLLERİ''-

    Açıklamada, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve eşi Nevin Gökçek'in ev sahipliği yapacağı resepsiyonda, Ankara'ya eserleri, hizmetleri ve girişimleriyle değer katan, Ankara'nın marka değerini yükselten kişi, kurum ve kuruluşlara da ilk kez bir ödül verileceği, ''Büyük Seğmen Ödülleri'' adı altında, Büyükşehir Belediye Meclisi üyeleri ve bürokratları tarafından belirlenen 60 isme dağıtılacak ödüllerle başarılı iş adamı, sanatçı, gazeteci, sporcu ve bilim adamı gibi önde gelen isimler, hastane ve sivil toplum örgütlerine ödüllerinin takdim edileceği kaydedildi.

    Bu yıl ilk kez verilecek ödülü almaya hak kazananlara ''Türkler'' adlı eserin de hediye edileceği resepsiyonda ayrıca, Ankara Seğmenler Kulübünün gösterisinden sonra Kent Orkestrası'nın da bir konser vereceği ifade edildi.

    Açıklamada, Ankara Büyükşehir Belediyesinin ''Büyük Seğmen Ödülleri'' listesinde, TAV Havalimanı, yüksek hızlı tren ve Ankara metrosuna verdiği destekler nedeniyle Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve hizmetlerinden dolayı Ankara Valisi Alaaddin Yüksel'in de bulunduğu duyuruldu.




    Ankara'nın başkent oluşunun 87. yıldönümü Yorumları