Halep OSB'den yatırımcılara çağrı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-09-2010 (20:22)   Son Mesaj: 10-09-2010 (20:22)    Cevap: 0    Gösterim: 489  

    10-09-2010

    Halep OSB'den yatırımcılara çağrı

    Halep OSB'den yatırımcılara çağrı


    Hatay Genç İşadamları Derneği ve Kagid tarafından organize edilen Suriye'de Yatırım Olanakları ve Koşulları konulu konferans Antakya Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirildi.

    Halep Organize Sanayi Bölgesi Yatırım ve Pazarlama Müdürü Eng. Soja Mouti "Suriye'de yatırım yapmak isteyen yatırımcılar için söylemek gerekirse sanayi bölgesindeki arazilerin metrekaresi 44 dolardır." dedi.
    Toplantıya ev sahibi sıfatı ile HAGİAD Başkanı Aykut Özbuğday, ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, KAGİD Hatay Şubesi Başkanı Belgin Ünal, Halep Endüstri Bölgesi Yatırımcı Kanunları Müdürü Melek Sümeyike, Halep Organize Sanayi Bölgesi Yatırım ve Pazarlama Müdürü Eng. Soja Mouti, girişimciler, sanayiciler ve basın mensupları katıldı.

    Hatay Genç İşadamları Derneği Başkanı Aykut Özbuğday Türkiye ve Suriye arasındaki vize olayının kalkması ile karşılıklı olarak hem ticari hem de sosyal-kültürel ilişkilerin büyük bir ivme kazandığını dile getirdi.

    Türkiye ve komşu ülke Suriye arasında çok eski ve derin izlerin bulunduğunu dile getiren Hagiad Başkanı Aykut Özbuğday, "Her iki ülke arasında vizenin kalkması ile büyük hareketlenme, karşılıklı sosyal kültürel ilişkilerin gelişmesi, ithalat ve ihracat olaylarında artış yaşanmaya başladı. Bundan 15 yıl öncesine baktığımızda Türkiye ve Suriye arasında yaşanan karşılıklı gerginliklerden sonra bugün gelinen nokta son derece memnuniyet verici bir haldedir. Bundan memnuniyet duymamak mümkün değildir. Ancak vizenin kalkmış olması bir sorunu ortaya koymuştur ki, o da sınır kapılarında yaşanan yığılmalardır. Reyhanlı ilçemizde bulunan Cilvegözü sınır kapımız yaşanan trafiği kaldıramaz duruma gelmiştir. Temennimiz sınırda yaşanan uzun kuyrukların, beklemelerin yetkililerin bir çözüm bulması ile sona erdirilmesidir. Sınırı açıcı tedbirler biran önce alınmalıdır." diye konuştu.

    Halep Organize Sanayi Bölgesi Yatırım ve Pazarlama Müdürü Eng. Soja Mouti konuşmasına Halep'te dört adet Organize Sanayi Bölgesi bulunduğunu ifade ederek başladı. Mouti, organize sanayi bölgelerinin 4412 hektar alan üzerine kurulu olduğuna işaret ederek, "1. Sanayi Bölgesi 394 hektar alan üzerinde 2218 bloktan oluşmaktadır, 2. Sanayi Bölgesi 579 hektar alan üzerinde 3071 bloktan oluşmakta, 3.Sanayi Bölgesi ile 1012 hektar alan üzerinde 681 bloktan oluşmaktadır. Sanayi bölgesi içerisinde yönetim merkezi için 68 hektar alan ayrılmış durumdadır. Bunun dışında sosyal tesisler, hastane, pasaport merkezleri, gümrük, güvenlik, cami, fuar alanı gibi alanlarda bu sanayi bölgeleri içerisinde yer almaktadır." dedi.

    Adı geçen sanayi bölgelerinde 73 adet yabancı firma bulunduğunu dile getiren Halep Organize Sanayi Bölgesi Yatırım ve Pazarlama Müdürü Eng. Soja Mouti, "Bölge içerisinde 14 Türk firması, 12 adet de Türk-Suriye ortak firma bulunmaktadır. Suriye'de yatırım yapmak isteyen yatırımcılar için söylemek gerekirse sanayi bölgesindeki arazilerin m2'si 2000 Suriye lirası, diğer değişle 44 dolardır." dedi.

    Halep Endüstri Bölgesi Yatırımcı Kanunları Müdürü Melek Sümeyike konuşmasına, Suriye'de yatırım yapmak isteyen yatırımcılara kanunlardan bahsederek başladı. Suriye'de ilk yatırım kanununun 1991 yılında oluşturulduğunu söyleyen Sümeyike, "Amacımız yatırımcıyı evinde hissetmesini sağlamaktır." şeklinde konuştu.




    Halep OSB'den yatırımcılara çağrı Yorumları