Çocuklara değerler eğitimi veren set   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-09-2010 (13:51)   Son Mesaj: 10-09-2010 (13:51)    Cevap: 0    Gösterim: 819  

    10-09-2010

    Çocuklara değerler eğitimi veren set

    Çocuklara değerler eğitimi veren set


    Dizilerde ahlak bozucu sahneleri artmasının çocukların davranışlarına yapacağı etki tartışılırken yayıncılar çocukların değer eğitimi için harekete geçti. “Değerler Eğitimi Davranış Etkinlikleri Seti” çocukların okul öncesi için değerlerini korumayı amaçlıyor.

    Okul öncesi çocuklar için, "Değerler Eğitimi Davranış Etkinlikleri Seti"ni hazırlayan Zambak yayınevi yetkilileri, "Yaşanan toplumsal değerleri zedeleyen olaylar ile kitle iletişimi ve şiddet arasında bir bağlantının varlığından söz edililiyor. Değerler eğitiminin önemi, insanlar arasındaki bazı duyarlılıkların kaybolduğu, gençler arasındaki bazı olumsuz tutum ve davranışların günden güne çoğaldığı, eğitimcilerin tespitleri ile de doğrulanmaktadır. Son yıllarda reyting kaygısına giren bazı televizyonların yayınladıkları dizilerde toplumsal değerleri kapsayan konu olmadığı gibi toplumun kabul ettiği bazı değerlere de hakaret eder nitelikte sahneler mevcut" uyarısı yaparak setin amacının çocukları televizyonların kötü etkisinden korumak olduğunu belirtiler.
    "Çocuklar Televizyonlarda yayınlanan şiddet ve toplum ahlakına uymayan dizilerdeki bazı olumsuz sahneleri kendilerine örnek alabiliyor. Toplumda şiddet eğilimlerinin artması, yalan söyleme, kopya çekme ve hırsızlık olaylarındaki artışlar, anne-babaya, öğretmene ve çevresindeki kişilere karşı gelme gibi çocuklar üzerinde olumsuz etkiler bırakabilmektedir" diyen Zambak yayınevi yetkileri, yaptıkları açıklamada şu ifadelere yer verdiler:

    "Çocuklarımız okul sıralarında veya aile içindeki yetersiz eğitimlerin etkisiyle; gelecek meslek hayatlarında iş ahlakı olarak düşüşler yaşamakta, kişisel ve toplumsal sorumluluklarının bilincinde azalmalar göstermekte ve madde bağımlılığı gibi kendine zarar verici davranışlarda bulunabilmektedir. Bu olumsuz davranışlardaki artışlar değerler eğitiminin ne denli önemli olduğunu göstermektedir. Ülkemizde evrensel, milli ve manevi değerlerin okul öncesi çağındaki çocuklarımıza öğretilmesi ile ilgili kitaplarda materyal sıkıntısı yaşanıyordu.


    Bu alanda yaşanan sıkıntıların en aza indirilmesinin yolunun okul öncesi çağlarından başlayarak "eğitim" olduğuna inanan Zambak Yayınları, "Değerler Eğitimi Davranış Etkinlikleri Seti" hazırladı. İki yıllık bir çalışmanın ürünü olan kitaplar ile okul öncesi eğitimin önemini ve neden böyle bir çalışmaya ihtiyaç duyulduğunu Zambak Okul Öncesi Ürün Müdürü İbrahim CEYLAN şöyle açıkladı: "Değerler Eğitimi" bireyin kendini topluma yararlı olmasını sağlayacak temel değerleri kazandırma eğitimidir. Okul öncesi eğitim alanında son yıllarda gözle görülür ilerlemeler yaşanıyor. Çocukta zekâ gelişiminin %70"lik kısmı 7 yaşına kadar tamamlanır ve öğrenme becerisi bu yaşlarda gelişir. Ne yazık ki ülkemizde son dönemlerde, sınav sorularının çalınması, aile içi ve toplumsal şiddette artış, hırsızlık, iletişim, işbirliği yapma, hoşgörülü, dürüst olma, saygılı olma vb. alanlardaki birtakım sıkıntıları aşabilmek ve çocuklarımıza değerlerimizi öğretebilmek için kaynak sıkıntısı yaşanıyordu. Bu set, çocuklarımıza temel değerleri kazandıracak eğitim ortamı oluşturulmasında öğretmene rehber olurken öğrenciye de eğlenceli etkinlikler sunmak amacıyla hazırlanmıştır".

    Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu"nun da Eğitim-öğretim yılının ilk dersini ''Değerler Eğitimi'' konusunda verdiğini, ''Her şeyin hızla eskidiği, değerlerin ve alışkanlıkların baş döndürücü bir hızla değiştiği bir çağda değişimi sağlıklı yaşayabilmek için de geleneğe ve toplumu bir arada tutan ortak değerlere ihtiyacımız var. Öğretmenlerimize öğrencilere değer kazandırmada çok önemli görevler düşüyor'' dediğini hatırlatan Ceylan sözlerine şöyle devam etti; "Değerler Eğitim Seti"nin her biri alanında uzman olan Zambak Yayınları okul öncesi yayın heyeti tarafından hazırlandığını, 24 ana başlıkta verilen davranışların, alt başlıklara da ayrıldığını söyledi.

    "Değerler Eğitimi"ne yönelik bir program niteliğinde olan ve 5-6 yaş gurubuna hitap eden Değerler Eğitim Seti; bir davranışın Türkçe, fen ve matematik, deney, müzik, oyun, drama, sanat, okuma yazmaya hazırlık etkinlikleriyle verildiği ilk ve tek üründür. Özellikle setin içerisinde yer alan müzik parçaları konulara uygun ve tamamen özgün olarak hazırlanmıştır. Özetle bu sette değerler; hikâye ile, şarkı ile, oyun ile, sanat faaliyeti ile, deney ile, aile katılımı ile veriliyor ve çocuklarımız evrensel değerleri kazanıyor. Değerler eğitimine yönelik bir program niteliğinde olan Değerler Eğitimi Seti"nin ile ayrıntılı bilgi 0.212 604 20 00 numaralı telefondan alınabilir" dediler...




    Çocuklara değerler eğitimi veren set Yorumları