Şeyma bebeğin fanusta yaşam azmi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-09-2010 (10:54)   Son Mesaj: 10-09-2010 (10:54)    Cevap: 0    Gösterim: 504  

    10-09-2010

    Şeyma bebeğin fanusta yaşam azmi

    Şeyma bebeğin fanusta yaşam azmi


    Yozgat'ta 8 aylıkken dünyaya gelen ve 6 farklı sağlık sorunu nedeniyle doğduğundan beri oksijen tüpüne bağlı yaşayan, burnuna takılan hortumla beslenebilen Şeyma Sedef Akbaş, 17 aylık oldu. A

    Doğumundan hemen sonra kalbinde iki ayrı delik bulunan ve kalbe giden iki ana damarda sorun olduğu tespit edilen Şeyma bebeğin, sol akciğerinin olmadığı, yemek borusu ile solunum yolu arasında bir delik olduğu tespit edilmişti.9 aylıkken Anadolu Ajansı tarafından yapılan haber üzerine Sağlık Bakanlığı'nın talimatıyla sağlık kontrolleri Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Ankara Yüksek İhtisas Hastanesinde yapılmaya başlanılan Şeyma bebek, doğduğundan beri oksijen tüpüne bağlı kalmış ve burnuna takılan hortumla beslenmişti.

    Aradan geçen süre içinde yaşama azmini bırakmaya ve inatla hayata tutunan Şeyma bebeğin durumu her geçen gün biraz daha düzelmeye başladı.

    Baba Alpaslan Akbaş, yaptığı açıklamada, Şeyma'nın her geçen gün kendisini biraz daha topladığını ve yüzünün gülmeye başladığını söyledi.

    Şeyma'yı sürekli Yozgat ve Ankara'daki hastanelere kontrol için götürmek zorunda olduğunu söyleyen Akbaş, ''Ankara'ya gittiğimde kontroller için bir kaç gün kalmam gerekiyor. Bu yüzden çalıştığım iş yeri sahibinden azar işittim.

    Bana 'ya işi ya da çocuğunu tercih edeceksin' dediler. Ben de çocuğumu tercih ettiğim için işten atıldım. Aradan geçen süre içinde 3-4 kez iş değiştirdim. Şimdi geçici olarak bir benzin istasyonunda çalışıyorum'' dedi.

    Şeyma bebeğin daha önce burnuna takılan bir hortumla beslediğini anlatan anne Aysel Akbaş ise artık doktorların önerisi doğrultusunda hortum kullanmadan ağızdan sıvı vermeye başladıklarını anlatarak, çocuğunun sağlık durumunun düzelmeye başladığını kaydetti.

    Anne Akbaş, ''Bebeğim bir yaşına gelinceye kadar sürekli oksijen tüpüne bağlı olarak yaşadı. Ağladığı zaman fenalık geçiriyordu. Uzun süreli oksijen tüpünü çıkartamıyorduk. Şimdi sadece geceleri oksijen tüpü kullanıyor. Şu an durumu iyi. Oynuyor, gülüyor, ağlıyor'' diye konuştu.

    Şeyma bebeğin yaşaması için ellerinden geleni yapacaklarını vurgulayan Aysel ve Alpaslan Akbaş çifti, kendilerine sürekli bir iş verilmesini ve bu süre içinde bebeğin kontrollerini yaptırmak üzere gerekli iznin sağlanmasını istediklerini vurguladı.




    Şeyma bebeğin fanusta yaşam azmi Yorumları