Hizbullahçılar 'taş atan çocuk' olmak istiyor   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-09-2010 (04:58)   Son Mesaj: 01-05-2011 (15:26)    Cevap: 1    Gösterim: 1007  

    10-09-2010

    Hizbullahçılar 'taş atan çocuk' olmak istiyor

    Hizbullahçılar 'taş atan çocuk' olmak istiyor


    Taş atan çocuklar yasasıyla yaşanan tahliyeler, diğer mahkumları da heveslendirdi. Hizbullah ve PKK hükümlüleri de yasadan faydalanmak istedi.

    Kamuoyunda "Taş atan çocuklar yasası" olarak bilinen Terör Mücadele Yasası"nda yapılan değişikliğin ardından cezaevlerinde tutuklu terör suçluları da mahkemeleri dilekçe yağmuruna tuttu. Bir tutuklunun dilekçesinde, "Ben Hizbullah üyesiyim. Onlar taş, biz kurşun attık. Eğer onlar çıktıysa bizim de lehimize olan hükümleri uygulayın" demesi dikkat çekti.

    Diyarbakır"daki özel yetkili Ağır Ceza Mahkemeleri"ne gönderilen birbirinden ilginç dilekçelerin tümünü işleme alan mahkemeler tek tek yanıt verdi. Yasanın içeriğini ve kapsadığı kişileri anlatan mahkeme tutuklulara tebligat çıkardı. Mahkum dilekçelerinden bazıları şöyle:- Ben Hizbullah hükümlüsüyüm. Bana ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdiniz. Bizimle o taş atanlar arasında ne fark var? Onlar taş, biz mermi attık.Bunun için yasadaki düzenlemeden ben de yararlanmak istiyorum.

    ONLAR TAŞ, BİZ MERMİ ATTIK

    - Şırnak"ın Uludere İlçesinde PKK"ya ait yüklü miktarda patlayıcı madde ve silahlarla birlikte yakalandıktan sonra 15 yıl hapis cezasına çarptırılan bir başka tutuklunun yargılandığı mahkemeye verdiği dilekçede şunları belirtti: "Efendim malumunuz ben bir iftira sonucu 15 yıl hapis cezası aldım. 2,5 yıldır yatıyorum. Bu yeni yasadan ben de faydalanmak istiyorum.

    TAŞ İLE BIÇAĞIN NE FARKI VAR

    - Adli bir tutuklu da şunları kaydetti: "Bıçakla adam öldürmeye teşebbüs suçundan yargılanıyorum. Peki bıçak adam öldürüyor da, taş öldürmüyor mu? Kader kurbanlarını unutmayın. Yoksa bunların eli mahşerde yakanızdadır.

    Polise molotof kokteyli atmaktan 11 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılan bir başka hükümlü ise "Onlar taş, biz molotof attık. İkisi arasında ne fark var. Sonuç da taşı da, molotofu da polise attık. Onlar bırakıldıysa, bizim de yararlanmamız gerekmez mi" dedi.

    STAR




    Hizbullahçılar 'taş atan çocuk' olmak istiyor Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  01-05-2011, 15:26

    --->: Hizbullahçılar 'taş atan çocuk' olmak istiyor


    adalet dediğiniz,
    uyuşturucu tacirlerini serbest bırakmaksa.
    hizbullahı,katili salıvermekse eğer.
    tecavüzcüye,mafyaya özgürsünüz demekse.
    ben bu adalete inanmıyorum.
    çocuğu için bakkaldan süt çalan anne hala cezaevinde tutuluyorsa.
    zaten inanmadığım adaletinizi kınıyorum.
    vatandaşlık hakkımıda helal etmiyorum.
    Misafir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) Misafir Ziyaretci