Aziz Babuşçu: Bu Türkiye'nin farkı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-09-2010 (01:38)   Son Mesaj: 10-09-2010 (01:38)    Cevap: 0    Gösterim: 504  

    10-09-2010

    Aziz Babuşçu: Bu Türkiye'nin farkı

    Aziz Babuşçu: Bu Türkiye'nin farkı


    AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, ''Sadece bizim toplumumuzda, kimsesi olmayan yaşlıların kimsesi varmış gibi rahatça hayatını idame ettireceği müesseseler oluşturulmuştur'' dedi.

    AK Parti Sosyal İşler Birim Başkanlığı ve Dünya Yaşlanma Konseyince, Birleşmiş Milletler Dünya Yaşlılar Günü ve Haftası nedeniyle AK Parti İstanbul İl Başkanlığında ''Nesiller Buluşuyor'' başlıklı panel düzenlendi.Panelin açılışında konuşan Babuşçu, yaşlıların, saygıda kusur edilmemesi istenilen, arzulanan ve özlenilen kişiler olduğunu söyledi.

    Yeni yetişen neslin yaşlılardan örnek alacağı çok şey olduğunu ifade eden Babuşçu, ''Yeni yetişen neslin, hem tecrübe hem deneyim hem de uzun bir ömrün ortaya çıkardığı kamil bir duruşun ortaya çıkardığı örnek insanı görmeleri adına, gençlerimizin yaşlılarını saymalarını arzu ederiz'' diye konuştu.

    Babuşçu, zaman zaman medyaya yansıyan dramatik görüntülerin içlerini burktuğunu vurgulayarak, ''Bunlar bize ait olmaması gereken tablolar. Sadece bizim toplumumuzda kimsesi olmayan yaşlıların kimsesi varmış gibi rahatça hayatını idame ettireceği müesseseler oluşturulmuştur. Bunu yaparken tek kaygımız, o insanları en yakın ve en sıcak şekilde misafir edebilmektir'' şeklinde konuştu.

    Aziz Babuşçu, AK Parti'nin ''Yaşlılar Koordinasyon Merkezi''ni kurarak, genel merkezinden beldelerine kadar yaptığı çalışmalarla yaşlılarla sosyal aktivite ortamı oluşturmayı hedeflediğini sözlerine ekledi.

    Dünya Yaşlanma Konseyi Başkanı Kemal Aydın da yaşlılar için yaptıkları çalışmaları, toplumdan aldıkları sinerji ve dualarla gerçekleştirdiklerini belirterek, ''Bu ülke, bazı topluluklarda anıldığının aksine insan öldüren değil, ecdadından öğrendiği gibi hayvanlara bile hakkını veren bir toplum olduğunu bütün dünyaya duyuracaktır'' dedi.

    Panelde konuşan Sosyal Hizmetler İl Müdürü Önal İnaltekin de son yıllarda yaşlılar ve özürlüler için devrim niteliğinde bir yasa çıktığını belirtti.

    Yapılan araştırmalara göre, bakıma muhtaç yaşlıların yüzde 35'inin huzurevlerinde kalmak istemediğini kaydeden İnaltekin, ''Yaşlıların hakları, çocuk hakları gibi her yerde tartışılan bir konu değildir. Kurmuş olduğumuz Sosyal Hizmetler Danışma Merkezi ile yapacağımız çalışmalar sonrasında yaşlıların rahatça gidip sohbet edebilecekleri, vakit geçirebilecekleri 'Cep Huzurevleri' kuracağız'' diye konuştu.

    İslam Araştırmaları Merkezi Genel Sekreteri Kamil Yaşaroğlu ise, İslam dininin yaşlılara olan bakışının diğer dinlerden çok farklı olduğunu vurgulayarak, ''Dinimiz, yaşlı insanların toplumdan kopmadan ve dışlanmadan yaşaması için tavsiyeler ve yönlendirmelerde bulunmuştur'' dedi.

    Araştırmacı, gazeteci-yazar Yavuz Bahadıroğlu da aile kavramının önemine işaret ederek, ''Aile, kaybetmek üzere olduğumuz bir erdemdir. Gençlerimizi, yaşadıkları tarihsel kimliğe sahip çıkacak şekilde yetiştirmek lazım. Bu, belki onların aileye saygı göstermesini sağlar. Kaybettiğimiz değerleri, yine kendi kültürümüzde bulup, devletimizi tekrar dünya üzerinde hak ettiği noktalara getirebiliriz'' şeklinde konuştu.




    Aziz Babuşçu: Bu Türkiye'nin farkı Yorumları