Sovyetlerin gizli silah projeleri   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-08-2010 (22:39)   Son Mesaj: 10-08-2010 (22:39)    Cevap: 0    Gösterim: 2305  

    10-08-2010

    Sovyetlerin gizli silah projeleri

    Sovyetlerin gizli silah projeleri
    Soğuk savaş sırasında birçok casusluk romanı ve filmi Sovyetler Birliği’nin hazırladığı gizli silah projelerini konu almıştı. İşte bu senaryolara esin kaynağı olan gerçek projeler....

    İkinci Dünya Savaşı'yla birlikte teknoloji çağlar boyunca alamadığı ivmeyi yakalayıp bir anda büyük bir devrim yaşadı. Dünyayı ele geçirmek isteyen Nazi'lerin hazırladığı gizli ve ölümcül projelere karşı, müttefikler ve Sovyetler Birliği de boş durmamıştı.(Nazi'lerin Gizli Teknolojileri)

    Bu üç büyük güç savaşın sonunu getirmek için günümüz teknolojisinin alt yapısını hazırladı. Ancak esas teknoloji savaşı Hitler'in intiharıyla birlikte başladı.

    Tüm umudunu bilimkurgu filmlerinde bile göremeyeceğiniz silahlar üzerine kuran Nazi lideri, dönemin çok ötesinde silahların gelişmesine ön ayak olmuştu.

    Sovyetlerin gizli silah projeleri

    GALERİYE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

    Soğuk Savaş Teknoloji Devleri Oluşturdu

    Ancak çöken Alman sanayisi ve adam eksikliği nedeniyle Üçüncü Reich geliştirdiği silahları asla ele geçirmedi. Almanya'nın teslim olmasıyla birlikte Amerika ve Sovyetler Birliği içinde yeni bir dönem başlamıştı.

    Bu iki süper güç ele geçirdikleri Nazi projeleri üzerinde çalışmaya başladı. 1950'li yıllardan itibaren bu iki devlet Hitler'in hayallerini yeni isimler altında gerçekleştirmeye başladı. Jet motorlu uçaklar ve dev saldırı makinelerinin varlığıyla birlikte dünya Sovyetler ve Amerikan'lara dar gelmeye başlamıştı.

    Sovyetlerin gizli silah projeleri

    Bu iki büyük güç, kısa süre sonra ajanların ve diplomatik oyunların eşliğinde büyük bir soğuk savaşın içerisine girdiler. Gizli operasyonlar ve silahlar 90'lı yıllara kadar süre gelen bu dönemin en çok duyulan isimleri oldu.

    Sovyetler Birliği'nin dağılmasıyla birlikte soğuk savaşta sona ermiş oldu. İşte bu dönem batan bir geminin içinden dökülen eşyaların su üzerine çıkması gibiydi. Soğuk savaş boyunca saklanan tüm gizli sırlar tek tek su üzerine çıkmaya başladı. Teknoloji sitesi ShiftDelete.Net, Stalin'in başlattığı ve tüm Sovyet liderlerinin sürdürdüğü gizli projelerden en ilginçlerini özel bir makalede bir araya getirdi.

    :: Sovyetlerin üzerinde çalıştığı bu projelerden en çok hangisi sizi hayran bıraktı?


    SDN - http://shiftdelete.net





    Sovyetlerin gizli silah projeleri Yorumları